„Lavice” protiv Rusije jure formu za Island

Rukometašice Crne Gore večeras (20.30) igraju prijateljski meč sa Rusijom
0 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: Zoran Đurić
Đurđina Jauković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 01.06.2015. 12:24h

Za tri velika takmičenja - Olimpijske igre u Londonu, te Evropsko prvenstvo i šampionat svijeta kojima je domaćin bila Srbija - rukometašice Crne Gore su odradile atipične pripreme, bez ijednog trening meča.

Ta praksa se promijenila pred EP u Mađarskoj i Hrvatskoj, a sada će „lavice” imati testove i pred baraž sa Islandom za učešće na Svjetskom prvenstvu u Danskoj.

Tim Dragana Adžića će večeras (20.30 časova) u „Morači” igrati protiv Rusije, selekcije sa kojom će sjutra i trenirati i odraditi nekoliko napada na dva gola.

Ti sparinzi će Adžiću poslužiti da što bolje uklopi neke mlađe igračice, jer zbog povreda nema Marije Jovanović, Jovanke Radičević i Sonje Barjaktarović, a ruske ispite će preskočiti i Anđela Bulatović, koja ima problema sa leđima.

"Anđela nije trenirala od početka priprema, tako da ćemo je sačuvati u ova dva dana kako bi mogla da igra protiv Islanda. Duel sa Rusijom će odlično doći Đurđini Jauković i Jeleni Despotović, kako bi na bekovskim pozicijama mogle da zamijene Maru, ali i Anđelu. Zbog toga su ovi testovi sa Rusijom fenomenalna stvar, a moraću da pripazim i igračice koje su iznijele Ligu šampiona", rekao je Adžić.

Malo je neobično što se Crna Gora uigrava za baraž, ali je do sparinga sa Ruskinjama došlo na zahtjev iz najveće zemlje svijeta.

"Pošto su Ruskinje htjele da dođu ovdje, a da ne idemo mi kod njih, prihvatio sam da se sretemo. Rusija će biti u najboljem sastavu, jer su na spisku konačno i igračice iz Dinama. To je vrhunski sastav, utakmica će biti vrlo zahtjevna. Ovaj test će nam biti jako koristan. Zahvalan sam Ruskinjama što su došle, ali će fokus biti isključivo na utakmice sa Islandom", napominje Adžić.

Island, sa kojim Crna Gora igra 7. juna u „Morači” i sedam dana kasnije u Rejkjaviku, igrao je dva prijateljska meča sa Poljskom i izgubio.

"Ni Island nije bio u punom sastavu, jer mu prvi lijevi bek još igra u francuskoj ligi, a falila je i kružna napadačica. U timu je i nova golmanka, naturalizovana Rumunka", zaključio je Adžić.

Bonus video: