Barselona deveti put na krovu Evrope, Karabatić MVP

Kao i u polufinalu sa Vive Kjelceom, opet je tandem sa ovih prostora presudio - Nikola Karabatić, Francuz rođen u Nišu, bio je najefikasniji u pobjedničkom timu sa šest golova, a između stativa je blistao reprezentativac Katara, Dobojlija Danijel Šarić
3 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2015. 18:13h

Najveći evropski klub je ponovo na krovu Evrope - Barselona je u finalu Lige šampiona savladala Vesprem sa 28:23 i deveti put u istoriji podigla najvažniji pehar.

Obračun pred 19.250 gledalaca u "Lankses areni" u Kelnu je bio ravnopravan samo do sredine prvog poluvremena, kada je "blaugrana" pojačala tempo i stekla osjetniju razliku.

Kao i u polufinalu sa Vive Kjelceom, opet je tandem sa ovih prostora presudio - Nikola Karabatić, Francuz rođen u Nišu, bio je najefikasniji u pobjedničkom timu sa šest golova, a između stativa je blistao reprezentativac Katara, Dobojlija Danijel Šarić.

Mađari su najavili mogući preokret kada su serijom 3:0 prišli na 17:19, ali su pri tom rezultatu četiri puta naivno izgubili loptu i jednom pogodili prečku.

To su Katalonci znalački kaznili, a sve je bilo riješeno osam minuta prije kraja, kada je najbolji igrač svijeta pogodio za plus šest (24:18).

Uz Karabatića, koji je MVP finalnog turnira, istakla su se i krila Guđjon Valur Sigurđson sa šest i Viktor Tomas sa pet golova, dok su Vesprem predvodili Laslo Nađ sa osam i Momir Ilić sa pet pogodaka.

Srpskom reprezentativcu za utjehu ostaje nagrada za najboljeg strijelca Lige šampiona sa 114 golova. Kiril Lazarov nijednom nije zatresao mrežu u finalu, pa je ostao na 106.

Šarić je imao 12 odbrana, a raspoložen je bio i njegov kolega iz suparničkog tabora, Mirko Alilović. Hrvat je zaustavio 10 šuteva i omogućio svom timu da priđe sredinom drugog poluvremena, ali je to bilo uzaludno...

Galerija

Bonus video: