Klara Voltering se vratila u Borusiju iz Dortmunda

Fenomenalna Njemica je branila za klub koji je mnogo poznatiji po svom fudbalskom timu u sezoni 2003/2004, kada je bila na pozajmici iz Bajer Leverkuzena
75 pregleda 5 komentar(a)
klara voltering, Foto: EHF
klara voltering, Foto: EHF
Ažurirano: 31.05.2015. 15:24h

Kada je odlazila iz Budućnosti rekla je da nije sigurna da će joj ovo biti posljednja sezona u karijeri, iako bi oproštaj sa titulom prvaka Evrope bio savršen.

Klara Voltering je, ipak, odlučila da nastavi da brani - dojučerašnja kapitenka Budućnosti je potpisala jednogodišnji ugovor sa Borusijom iz Dortmunda.

Fenomenalna Njemica je branila za klub koji je mnogo poznatiji po svom fudbalskom timu u sezoni 2003/2004, kada je bila na pozajmici iz Bajer Leverkuzena.

Sada je odlučila da se vrati, jer nije mogla bez rukometa. Uzgred, to joj neće smetati da se posveti poslu na porodičnoj farmi, koja je razlog njenog povratka u Njemačku. Od farme do Dortmunda je 20-ak kilometara...

"Klara je apsolutni lider. Samo zbog njene ličnosti i svega što predstavlja, ovaj potpis je veoma velika pobjeda za nas. Kada prođe mnogo godina, moći ćemo da kažemo da je u našim redovima bila igračica koja je osvajala Ligu šampiona", prokomentarisao je potpredsjednik Borusije Johen Buš.

Klub iz Dortmunda se nakon pet sezona vraća u Bundes ligu, a sa Voltering će u timu biti i Nađa Nadgornaja, koja je osvojila pet titula u dresu Tiringera i igrala Ligu šampiona.

I ona je imala neobičan razlog da prihvati ponudu Borusije - za Lemgo igra njen vjerenik, švedski rukometaš Anton Manson, pa je odlučila da mu bude bliže...

Bonus video: