Barselona za devetu, Vesprem za prvu titulu (video)

Na 22:22 protiv Vive Kjelcea, trener Barse Ćavi Paskval je povukao ključni potez - umjesto Gonsala Peres de Vargasa, između stativa je poslao Danijela Šarića
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2015. 18:47h

Košarkaši Reala su prije 13 dana osvojili devetu titulu prvaka Evrope, sada će to pokušati da uradi rukometna sekcija vječitog rivala „kraljevskog kluba” - Barselona je u prvom meču fajnl-fora Lige šampiona savladala Vive Kjelce sa 33:28, a protivnik u 13. finalu u klupskoj istoriji, zakazanom za 18 časova, biće joj Vesprem.

Mađarski velikan je utišao prepunu „Lankses arenu” u Kelnu pobjedom nad Kilom (31:27), čime je izborio drugo finale najkvalitetnijeg evropskog takmičenja u istoriji.

Prvo je izgubio prije 13 godina od Magdeburga...

Poljaci su samo na startu poveli protiv Katalonaca, koji su brzo stigli do četiri gola viška (8:4).

Na startu drugog poluvremena je bilo 19:14, ali je tim Talanta Dujšebajeva sa šest golova za svega tri minuta i 23 sekunde izjednačio na 21:21.

Na 22:22, trener Barse Ćavi Paskval je povukao ključni potez - umjesto Gonsala Peres de Vargasa, između stativa je poslao Danijela Šarića.

Nekadašnji reprezentativac SRJ i BiH, a sada Katara, do kraja meča je „spustio roletnu”, pošto je primio svega šest golova, a odbranio je devet šuteva i sedmerac Karolu Bjeleckom.

Uz njega, heroj je bio i Nikola Karabatić, koji je postigao osam golova i vukao ekipu kada nije išlo baš najbolje. U poraženom timu je najbolji bio Bjelecki sa sedam pogodaka.

I drugo polufinale je riješio golman. Mirko Alilović je zamijenio indisponiranog Rolanda Miklera, koji je izabran u idealnu sedmorku Lige šampiona, ali se nije ni upisao kada je napustio igru pri rezultatu 6:8.

Hrvat je do kraja meča upisao 14 odbrana, a ključni šut je zaustavio dva minuta i 48 sekundi prije kraja, kada je „skinuo” zicer Filipu Jihi u kontri pri vođstvu svog tima 29:26.

Odlični su bili i Momir Ilić sa osam golova, te Laslo Nađ i Gergo Ivančik sa po sedam, dok su u redovima „zebri” na željenom nivou bili samo Aron Palmarson (devet puta tresao mrežu) i čuvar mreže Andreas Palička (15 odbrana).

Rezultati polufinala

Barselona - Vive Kjelce 33:28 (16:14)

Kil - Vesprem 27:31 (13:13)

Nedjelja - finale

Barselona - Vesprem (18)

Meč za 3. mjesto

Vive Kjelce - Kil (15.15)

Galerija

Bonus video: