Budućnost osvojila 27. titulu prvaka

62 pregleda 0 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Ambasada UAE
ŽRK Budućnost, Foto: Ambasada UAE
Ažurirano: 19.05.2015. 20:33h

Nakon što su se u jutarnjim časovima družile sa ambasadorkom Ujedinjenih Arapskih Emirata, Hafsom Al Ulamom, rukometašice Budućnosti su skoknule do Nikšića i završile obaveze u vjerovatno najneuzbudljivijem takmičenju na svijetu.

Podgoričanke su u posljednjem kolu Prve lige savladale Levaleu sa 37:15 i dobile pehar ih ruku predsjednika RSCG Predraga Boškovića, koji je tako praktično uručio trofej sam sebi, jer je i prvi čovjek podgoričkog kluba.

U egzibiciju u Nikšiću je najefikasnija bila Kinga Bizdra sa sedam golova, Milena Knežević je dodala šest, Kamila Dalbi i Biljana Pavićević po četiri...

U domaćem timu je sa sedam pogodaka odskočila Nada Pejović, koju je Dragan Adžić uvrstio na širi spisak za dvomeč sa Islandom u baražu za Svjetsko prvenstvo.

Podgorički tim osvojio devetu titulu prvaka Crne Gore, a računajući i rezultate u bivšim zajedničkim državama, Budućnost je 27. put postala šampion.

U ovoj sezoni osvojena je i titula prvaka Evrope.

Budućnost će četvrtak u Budvi protiv Danilovgrada igrati finale Kupa Crne Gore.

Levalea 2010 – Budućnost 15:37 (8:15)

Nikšić – Sportski centar ”Nikšić”. Gledalaca: 350. Sudije: Radulović, Miljanić (Nikšić). Sedmerci: Budućnost 1 (1). Isključenja: Levalea 2010 4, Budućnost 2 minuta.

Levalea 2010: Bajović 1, Stojanović, Okiljević 2, Tatar 1, Mugoša 1, Rakočević, Rečević 1, Pejović 7, Goranović, Ćorović, Perović, Kažić 2, Mandić, Kaluđerović.

Budućnost: Voltering, Rajčić, Žderić, Petrović 1, Nikolić 2, Dalbi 4, Bulatović 3, Ramusović 3, Mehmedović 1, Despotović 3, Pavićević 4, Bizdra 7, Knežević 6, Lazović 3.

Bonus video: