Žderić: Odrasla sam da preuzmem odgovornost i budem prva golmanka

"Ne znam kako da opišem ovo zadovoljstvo. Znala sam da to jedino mogu da postignem sa ovim klubom. Presrećna sam, sve emocije koje sam mogla sam dala u finalu. Prošle godine smo, nažalost, bile srebrne, a sada smo pokazale da smo prave i uzele zlato", rekla je Marta Žderić.
73 pregleda 5 komentar(a)
Marta Žderić, Foto: EHF
Marta Žderić, Foto: EHF
Ažurirano: 12.05.2015. 14:05h

Kada je prije dva ljeta stigla u Budućnost, mnogi su se pitali da li je Marta Žderić napravila pravi izbor. Jedna od najtalentovanijih golmanki Evrope je imala više nego dobre pozicije u Podravci, igrala je Ligu šampiona, bila neprikosnovena između stativa...

Ali, odlučila je da dođe u Podgoricu, iako je znala da je stanovnica glavnog grada Crne Gore Klara Voltering, a da šansu čeka i Marina Vukčević (sada Rajčić). Dvije godine kasnije, vidi se koliko je djevojka sa Ploča bila u pravu - sada je šampionka Evrope, ove sezone je imala veliku minutažu, a naredne će, po svemu sudeći, biti prvi izbor između stativa... Uostalom, zasada je jedina golmanka za koju Vlatko Đonović zna da će raditi sa njim od avgusta, jer Voltering i Rajčić idu.

"Ne znam kako da opišem ovo zadovoljstvo. Znala sam da to jedino mogu da postignem sa ovim klubom. Presrećna sam, sve emocije koje sam mogla sam dala u finalu. Prošle godine smo, nažalost, bile srebrne, a sada smo pokazale da smo prave i uzele zlato", rekla je Marta Žderić.

Hrvatska reprezentativka je zadovoljna sezonom, u kojoj je do završnice ravnomjerno dijelila minutažu sa neprikosnovenom Klarom Voltering.

"Ove sezone sam puno mečeva branila. Za dvije utakmice protiv Viborga nisam bila adekvatno spremna, ali je Klara vrhunski odradila posao, kao i svih ovih godina u Budućnosti. Jako sam srećna zbog nje i biće mi žao sada kada ona i Marina odu, puno će mi faliti. Nadam se, ipak, da ćemo nastaviti da osvajamo medalje sa klubom i da će one biti srećne zbog nas".

Da li spremna da „uskočiš u patike“ Klare Voltering i budem prva golmanka šampiona Evrope?

"Mislim da jesam. I ove godine sam branila puno i opravdala to što sam dovedena. Ovo je novo iskustvo za mene i mislim da sam odrasla da preuzmem odgovornost i budem prva golmanka. Doći će još neko, ne znam još ko, a ko god da to bude biće dosta kvalitetan i biće borbe za minutažu. Ali, konkurencija je dobra, pravi nas još jačim".

Vjeruješ li da možete da odbranite titulu?

"Nadam se, kako da ne. Potpisala sam ugovor na još dvije godine i nadam se da ću svakog maja biti ovako srećna - zaključila je djevojka koja je sa 189 centimetara najviša igračica novog šampiona Evrope".

Vjerujem da je moja majka sada srećna i ponosna

Prije odlaska na fajnl-for, Marta je za zvanični sajt Evropske rukometne federacije rekla da želi da učini majku ponosnom. Bio je to izliv emocija, jer joj je majka nedavno preminula nakon kraće i teške bolesti. Zbog toga je nakon osvajanja titule bila i srećna i tužna.

"Još mi je sad sve, kako bi mi rekli, friško. Treba još puno vremena da prođe. Mislim da je ona sada srećna i ponosna što smo osvojile zlato", drhtavim glasom i sa suzama u očima je rekla 25-godišnja hrvatska reprezentativka.

Bonus video: