„Plave” lete ka novoj tituli prvaka Evrope

Najveća prednost Budućnosti je ekipa, a ne neka igračica. Sve smo zdrave i sada smo veoma jak tim, u koji vjerujem više nego u išta - poručila je Kristina Neagu
4 komentar(a)
Kristina Neagu, Foto: Luka Zeković
Kristina Neagu, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.05.2015. 10:34h

Sve za šta su se svi u klubu spremali čitavu sezonu staje u samo dva dana, kada će se saznati da li je ova generacija rukometašica Budućnosti satkana od istog materijala kao ona iz 2012. godine, kada je osvojena Evropa.

U Budimpešti, u subotu i nedjelju, igra se drugi fajnl-for u istoriji Lige šampiona. Kao i na prvom, rival timu Dragana Adžića u polufinalu je Vardar, a Podgoričanke u susret istoriji krenule su jutros u 8 časova čarterom „Montenegro erlajnsa”.

Budućnost nije puno promijenila startnu postavu u odnosu na onu koja se 2012. popela na krov Evrope. Između stativa je i dalje Klara Voltering, na crti Dragana Cvijić, u bekovskoj liniji Katarina Bulatović i Milena Knežević (dijelila minutažu sa Anđelom Bulatović), a na krilima Radmila Petrović (tada Miljanić) i Majda Mehmedović, koja je naslijedila legendarnu Maju Savić.

Najveća promjena se dogodila na poziciji lijevog beka. Na mjestu slavne Bojane Popović sada je njena legitimna nasljednica, Kristina Neagu . Rumunka, koja je proglašena za najbolju rukometašicu svijeta 2010. godine, pokušaće da krene stopama slavne prethodnice i osvoji prvu titulu klupskog prvaka Evrope. Bojana ih ima šest...

"Iz dubine srca se nadam da ću ove sezone osvojiti Ligu šampiona. Neće, naravno, biti lako, jer to žele sve četiri ekipe. Spremne smo i nadam se da ću poslije ovog vikenda biti veoma srećna", rekla je 26-godišnja Rumunka za „Vijesti”.

Prvaci Crne Gore i Makedonije, to i ptice na grani već znaju, bili su rivali u prvoj fazi. Od tada se puno toga promijenilo...

"Igrale smo protiv njih na početku sezone, a tada ne možete da budete spremne kao u završnici. Čitave sezone smo se pripremale za fajnl-for, borićemo se do posljednje sekunde i, uz malo sreće, igraćemo opet u finalu".

Neagu naglašava da nije samo Vardar napredovao u igri.

"I mi smo mnogo bolje. Osjećamo da smo jače nego prošle sezone, kada smo takođe igrale fajnl-for. Vardar igra bolje posljednja dva mjeseca, posebno je to pokazao protiv Đera. Znamo sve o njemu, ali se mi trudimo da mislimo samo o našem izdanju".

Budućnost je prošle sezone pobijedila u polufinalu, iako je Milena Knežević bila suspendovana, a Katarina Bulatović igrala za šampionski tim Đera. Sada će Neagu biti rasterećenija i poručuje da joj neće smetati ako protivnice obrate posebnu pažnju na nju.

"Najveća prednost Budućnosti je ekipa, a ne neka igračica. Imamo još jednu sezonu iza sebe, a i Kaća se vratila. Sve smo zdrave i sada smo veoma jak tim, u koji vjerujem više nego u išta".

Neagu je prva golgeterka Lige šampiona sa 92 gola, tri manje je postigla Andrea Penezić, koja je najveća prijetnja za „plave”.

"Penezić je imala odličnu sezonu do sada, ali ne može jedna rukometašica sama da igra. Vardar ima odlične igračice na svakoj poziciji, znamo da je to možda i najbogatiji klub na svijetu, koji je doveo mnogo pojačanja", zaključila je Neagu .

Bonus video: