Radović: Zaletio bih se na bilo kog s ovim momcima

Emotivna izjava desnog krila sa Cetinja najbolje svjedoči kakva je atmosfera u timu Ljubomira Obradovića pred drugu utakmicu sa Izraelcima, u kojoj pobjeda „lavovima” širom otvara vrata Evropskog prvenstva u Poljskoj
189 pregleda 2 komentar(a)
Vladan Lipovina, Foto: Savo Prelević
Vladan Lipovina, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.05.2015. 15:05h

Nakon eliminacije od Bjelorusije u baražu za Svjetsko prvenstvo, Ljubomir Obradović je odlučio da napravi rez.

Koliko god to uvijao u oblande i govorio da nikom nisu zatvorena vrata reprezentacije, otpisao je mnoge starije igrače, a ujedno i precrtao neke mlađe koji pripadaju ovoj generaciji, kao Stevana Vujovića i Nebojšu Simića.

Ali, ako rukometaši Crne Gore večeras (20 časova) u Baru drugi put u tri dana savladaju Izrael i naprave možda i ključni korak ka Evropskom prvenstvu u Poljskoj, malo ko će moći da kaže da Profesor nije povukao prave poteze...

"Izrael igra izuzetno agresivno u odbrani, ali smo se tamo dobro snašli i trijumfovali. Sada moramo da potvrdimo tu pobjedu, kako bismo mirnije čekali naredni mjesec i rasplet kvalifikacija", poručuje Vladan Lipovina.

Desni bek, koji je sa sedam fenomenalnih golova iz svega osam šuteva bio heroj u trijumfu u Tel Avivu (22:19), otkriva vrlo jednostavan recept za treći trijumf u kvalifikacijama.

"Moramo da igramo smireno, da budemo pravi kolektiv. Nadam se da ćemo uz pomoć navijača upisati i treću pobjedu. Uvijek smo srećni kada se okupimo i damo sve od sebe kada igramo pred našom publikom".

Sat prije nego što počne meč u „Topolici”, u niškom „Čairu” će sa centra krenuti i rukometaši Srbije i Islanda. „Lavovima” bi odgovarala pobjeda komšija, koji bi u tom slučaju 10. juna potpuno rasterećeni stigli u Bar, jer bi praktično osigurali plasman na Evropsko prvenstvo.

"Najbitnije je da mi pobijedimo, pa ćemo tek onda vidjeti šta je uradila Srbija sa Islandom. Uostalom, imamo više od mjesec da se pripremimo za tu utakmicu u Baru, imamo kad za razmišljamo o njoj", zaključio je 22-godišnji Cetinjanin.

Njegov sugrađanin Mirko Radović, koji je dao dva posljednja gola u Tel Avivu, najavljuje veliku borbu.

"Neću i ne mogu reći da smo favoriti, ali mogu da iskoristim cetinjski izraz i da kažem da bih se sa ovim momcima zaletio na bilo koga. „Poginućemo” za svaku loptu, borićemo se dok god budemo imali snage", u svom stilu govori Radović.

"Izraelci su nezgodni, igraju agresivnu odbranu 3-3, ali smo znali šta nas čeka. Biće teško i ovdje i nadam da će publika doći da nas podrži u ovoj izuzetno važnoj utakmici".

Radović je ranije rijetko bio u reprezentaciji, ali dolaskom Obradovića, sa kojim je sarađivao i u Lovćenu, njegova minutaža raste iz meča u meč.

U Izraelu je igrao više od Fahrudina Melića, mada poručuje da mu to uopšte nije bitno.

"Važno mi je samo što sam sa ovim momcima, što nosim dres sa grbom, a najmanje mi je bitno da li i koliko igram. Melić je jedno od najboljih, ako ne i najbolje desno krilo na svijetu i čast mi je što sam s njim u timu, što mogu da učim od njega iz dana u dan. Ma, svaki trenutak proveden ovdje mi je za ponos, minutaža me uopšte ne zanima", naglasio je igrač francuskog drugoligaša Valansa.

Bonus video: