Voltering: Niko ne voli našu odbranu

"Vardar je veoma jak tim. Znamo koliko nam je teško prošle godine bilo sa njim i kakav je kvalitet tog tima. Ali, vjerujem u moju ekipu i ubijeđena sam da ćemo svih 60 minuta biti borbene"
3 komentar(a)
Klara Voltering, Foto: Savo Prelević
Klara Voltering, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.05.2015. 13:07h

Kada je došla prije četiri godine, ispostavilo se da je bila kockica koja je nedostajala u šampionskom mozaiku Budućnosti. Spektakularne odbrane Klare Votering, uz izvanredna izdanja Bojane Popović, Katarine Bulatović, Maje Savić i drugarica, ispunile su san generacija podgoričkih rukometašica.

Taj 13. maj 2012. godine biće zauvijek u istoriji crnogorskog sporta, ali Budućnost ima veliku šansu da još jedan datum upiše u anale. U Budimpešti se 10. maja igra finale Lige šampiona, u kojem bi iskusna Njemica mogla da se oprosti od kluba u kojem je postala legenda. I nada se da će otići kako to priliči šampionima - sa velikim peharom.

"Nikada neću zaboraviti titulu koju smo osvojile ovdje, na svom terenu. To je bio najbolji trenutak u mom životu. Sada imamo novu šansu, ali svi timovi koji idu u Budimpeštu maštaju da podignu pehar. Uradićemo sve da dobijemo prvi meč, a znamo da ono što je do sada bilo ništa ne važi. Nije bitno da li ste dobili svaku utakmicu ili niste, jer svi krećemo sa nule. Biće veoma teško, jer svi sanjaju titulu", rekla je 32-godišnja Voltering za „Vijesti”.

Ali, prije maštanja o finalu, Budućnost 9. maja, na Dan pobjede mora da eliminiše Vardar u polufinalu, kao i prošle godine.

"Vardar je veoma jak tim. Znamo koliko nam je teško prošle godine bilo sa njim i kakav je kvalitet tog tima. Ali, vjerujem u moju ekipu i ubijeđena sam da ćemo svih 60 minuta biti borbene".

Voltering poručuje da su oba tima jača nego prošle sezone i da će nijanse odlučiti.

"Nadam da ćemo sve odigrati dobro, jer nas je u tom slučaju jako teško pobijediti. Iz Vardara stalno govore da spremaju nešto specijalno za nas, ali vidjećemo šta je to kad dođemo u Budimpeštu. Ne plaše me te riječi".

  • Šta je najveća snaga Makedonki?

Djevojke su sada bliskije nego ranije. Protiv Đera su igrale veoma dobro, bile su pune samopouzdanja, ali tako je bilo i kada smo mi igrale protiv Viborga. Imale smo problema nekih 10 minuta, ali smo sjajno uzvratile. Za sve što se desi smo spremne.

  • Da li je odbrana vaš najveći adut?

Niko ne voli našu odbranu, samo mi. To je najpozitivnija stvar ove ekipe, a ja vjerujem da će moje saigračice odigrati savršeno u defanzivi i odraditi dobar posao za nas golmanke.

  • Kakvo mišljenje imaš o golmanskom tandemu Vardara?

Susljina i Lejno su veoma dobre golmanke. Ruskinja je bila veoma dobra protiv Đera, a Lejno se odlično vratila nakon povrede. To je odličan par - zaključila je kapitenka Budućnosti.

Bonus video: