Pioniri Trebjese treći na turniru

0 komentar(a)
Pioniri Trebjese, Foto: RK Trebjesa
Pioniri Trebjese, Foto: RK Trebjesa
Ažurirano: 28.04.2015. 18:07h

U prvom međunarodnom iskustvu, pioniri Rukometnog kluba Trebjesa zauzeli su treće mjesto na međunarodnom turniru "Zlatibor for friendship", koji je održan proteklog vikenda, u konkurenciji ekipa iz Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Kosova.

Trebjesa je na otvaranju turira remizirala Ohridom (14:14), u drugom kolu savladala je Štrpce 20:9, dok je poražena od Arilja (16:11), finalistom turnira.

Bolja gol razlika u odnosu na Ohrid, omogućila je Trebjesi da igra meč za treće mjesto, koje su mladi Nikšićani dobili protiv Mladosti iz Resena sa 15:9.

Nemanja Baltić iz Trebjese je izabran za najboljeg golmana turnira.

Turnir je osvojila ekipa Sloga iz Požege koja je u finalu bila bolja od Arilja nakon boljeg izvođenja sedmeraca.

"Ovo je jedno veliko iskustvo s obzirom na to da im je to bilo prvo naše međunarodno učešće. Imali su priliku da odmjere snage sa najboljim ekipama iz regiona, a i da oni sami vide koliko su radili i napredovali u proteklom periodu. Ono na čemu moram biti zadovoljan je odnos svih momaka koji su imali pravi pristup prema utakmicama, pri čemu su svojom agresivnošću prednjačili posebno u odbrani koju smo igrali najbolje na turniru. Vidjeli smo takođe i gdje su nam greške, tako da na tom segmentu moramo da radimo i ispravljamo do narednih turnira i utakmica", izjavio je trener Trebjese Miloš Perović.

Bonus video: