Pobjeda crnogorskih juniorki, Đurđina Jauković sa 14 golova torpedovala Holanđanke

Naredni rival Makedonija
0 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: Zoran Đurić
Đurđina Jauković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 17.04.2015. 19:05h

Već nakon prve utakmice, juniorke Crne Gore su na pragu cilja - rukometašice Maje Savić su na otvaranju turnira u Skoplju savladale Holandiju sa 30:25 (16:11) i napravile veliki korak ka Evropskom prvenstvu u Španiji.

U utakmici koja je najavljivana kao obračun dvije najbolje ekipe, „crvene” su do trijumfa stigle zahvaljujući fenomenalnoj Đurđini Jauković, koja je postigla 14 golova iz svega 17 šuteva!

Odlična je bila i Vanesa Agović sa šest pogodaka, pet je dodala Itana Grbić, tri Ema Ramusović, a po jedan Nina Bulatović i Dijana Ujkić.

Delajla Amega je bila najefikasnija u redovima „lala” sa pet golova, a po četiri puta su mrežu tresle Tamara Hagerti, Anuk Nojvenveg i Tes van Buren.

Crna Gora sjutra (16 časova) igra sa Islandom, koji je danas poražen od domaće Makedonije sa 24:22.

Ukoliko opravda ulogu favorita, četvrtoplasirani tim sa posljednjeg Svjetskog prvenstva će osigurati jednu od prve dvije pozicije u grupi 1, koje donose plasman na šampionat u Valensiji (23. jul - 2. avgust).

Nažalost, u Španiji neće igrati jedan od najvećih talenata crnogorskog rukometa Đurđina Malović. Ljevoruka Nikšićanka je polomila nogu 21. januara, baš u Skoplju...

Bonus video: