Adžić: Bićemo mnogo bolji u drugoj fazi

Budućnost je primila devet golova iz brzih napada (sedam iz kontri, dva iz brzog centra), a nije dala nijedan. To je i odlučilo pobjednika
51 pregleda 1 komentar(a)
ŽRK Budućnost Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
ŽRK Budućnost Dragan Adžić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 22.10.2018. 07:50h

Iako je njegov tim poražen, i to na tragičan način od Meca 25:24 u trećem kolu grupne faze Lige šampiona, trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić nije bio nezadovoljan.

Naprotiv, srećan je zbog evidentnog napretka ekipe koja je od početka priprema kuburila sa velikim brojem povreda.

- Dio koji smo dogovarali oko pozicione odbrane je bio izuzetan, jer smo imali minimalan broj grešaka i pokazali smo kako može da se pobijedi Mec, ali i reprezentacija Francuske. Nažalost, opet smo imali pad, tih pet-šest minuta, iako smo se za to pripremili na poluvremenu i znali smo šta nas čeka. Ali, Mec može da se pobijedi samo ako su sve igračice na sto odsto, a neke iz objektivnih razloga kasne u formi - naglasio je 48-godišnji trener.

Budućnost je igrala mnogo bolje nego protiv Larvika, čime je najavila bolje rezultate u ostatku prve runde Lige šampiona.

- Uvjeren sam da ćemo u revanšu sa Mecom, kao i protiv Larvika i Odenzea biti bolji i prenijeti dovoljan broj bodova u glavnu fazu. Bićemo jako konkurentni nakon januara, jer će i ekipa nakon Evropskog prvenstva biti spremnija nego što je sada.

Adžić je na 13:13, nakon tri gola rivala za 100 sekundi, uzeo tajm-aut i, što je njemu nesvojstveno, iz sveg glasa vikao na svoje izabranice. Objasnio je šta je time htio da postigne.

- Pokušao sam da razbudim ekipu, da izvučem maksimum iz nje, iako taj gest nije bio primjeren odnosu djevojaka. Ali, odreagovale su i imali smo otvorenu utakmicu do kraja. Razumijem stanje svake djevojke i da one najviše žele dobre rezultate, ali sam pokušao da ih natjeram da iz revolta izvuku i ono malo energije što im je ostalo. Nema objektivnog razloga za takvu reakciju, jer treniraju i ponašaju se odlično.

Budućnost je primila devet golova iz brzih napada (sedam iz kontri, dva iz brzog centra), a nije dala nijedan. To je i odlučilo pobjednika.

- To je ključno bilo. I u prvom poluvremenu smo primili tri-četiri gola iz tehničkih grešaka i taj segment nije bio dobar. Nevjerovatno je značajno to vraćanje, znam da ga moramo popraviti. Nismo iskoristili ni što je Mec mijenjao igračice u odbrani, moralo se više „povući“ i napasti ih - zaključio je Adžić.

Bonus video: