Nema opuštanja

Budućnost i Viborg odigraće u nedjelju u Podgorici revanš utakmicu četvrtfinala Lige šampiona. Crnogorski prvak prvi međusobni duel u Viborgu dobio je 28:22.
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.04.2015. 12:26h

Šest golova prednosti je zaboravljeno. U „Morači” se sjutra igra meč kao bilo koji u grupi, kao da već jedna noga svake od 16 rukometašica Budućnosti nije u Budimpešti.

Opuštanje pred sjutrašnji revanš u „Morači” sa Viborgom je zabranjeno. Razmišlja se samo o novoj pobjedi...

"Vjerujem da i ovdje možemo da smirimo Viborg. Vjerujem i da će naša publika, pogotovo onaj dio koji slavi Vaskrs, naći vremena za nas i doći da nas podrži. Ozbiljnost i odgovornost igračica je uvijek maksimalna, a ova generacija zaslužuje fajnl-for i da čitavu godinu prođe bez poraza", aludirao je Dragan Adžić na činjenicu da je njegov tim posljednji put izgubio 4. maja prošle godine od Đera, u finalu Lige šampiona.

Budućnost je u prvom meču imala devet isključenja, od kojih su neka bila neoprezna, a pokušaće da to ne ponovi.

"Bavili smo se tim segmentom, kao i da odigramo bolje sa igračicom manje. To nas je do sada krasilo. Vjerujem da će biti manje isključenja, a i da ćemo odigrati bolje u odbrani kad ih bude. U napadu pet na šest uvijek stvaramo šanse, ali se u Viborgu nismo baš dobro branili. Bilo je oscilacija koje su normalne usljed neigranja mečeva, ali odnosom to prevaziđemo. U posljednjih 12 minuta prvog meča smo bili na nivou, ubijeđen sam da ćemo tako nastaviti".

Trener „plavih” je ubijeđen da će njegov tim igrati bolje nego u Viborgu, ali će opet morati da juri formu na nesvakidašnji način, jer do fajnl-fora ostaje 27 dana...

"Djevojke krasi taj jasan cilj, zbog čega su tu i sve to istrpe. Ostao je još jedan turnir Regionalne lige, nadam se da ćemo ga realizovati. Odigraćemo i nekoliko utakmica domaće lige da pokušamo da dođemo do forme koja će nam, ako bog da, biti potrebna 9. i 10. maja", istakao je Adžić, koji ne može da računa na Biljanu Pavićević, Martu Žderić i Suzanu Lazović.

Marina Rajčić je ubijeđena da meč neće biti nimalo lak.

"Viborg je veoma jaka ekipa, sa sjajnim igračicama koje će se boriti do samog kraja. Daćemo maksimum i mislim da će to biti još jedna naša sjajna utakmica. Ništa, ipak, nije gotovo, jer u našem poslu uvijek ima iznenađenja2.

Željka Nikolić upozorava da su Dankinje opasne, jer su rastećene.

"Bez obzira na šest golova prednosti, očekuje nas izuzetno teška utakmica. Viborg je skup izuzetno dobrih igračica, koje dolaze da igraju bez pritiska i tada mogu da budu jako opasne. Imamo obavezu prema navijačima da pružimo još jednu odličnu partiju, da pokažemo energiju koja nas je krasila tokom cijele sezone. Mislim da smo igrama i odnosom prema dresu Budućnosti zaslužile da u posljednjem meču u „Morači” tribine budu ispunjene do posljednjeg mjesta".

Adžić: Sastav Đera najslabiji od ovih osam ekipa, ali ima sistem

Preostala tri revanš meča četvrtfinala se igraju danas, a najzanimljivije će biti u Đeru. Vardar stiže sa šest golova prednosti (24:18) i pokušaće da eliminiše dvostrukog uzastopnog prvaka.

Pitanje je, ipak, da li će biti dozvoljeno da domaćin fajnl-fora ispadne prije završnog vikenda...

"Ovaj sastav Đera je možda i najslabiji od svih osam ekipa, ali ima odličan sistem i trenera. Vjerujem da će biti bolji nego u Skoplju, ali je Vardar bolji nego u prvoj fazi kada smo se sastali. To je odličan tim, a sada ima sistem i djevojke mnogo bolje sarađaju. Biće vrlo teško Đeru, ali to je realno. Bez tri igračice iz postave je vrlo teško napraviti rezultat u konkurenciji kakva je u Ligi šampiona", naglasio je Adžić.

Parovi

Subota

Dinamo - Baja Mare (13) - prvi meč 23:25

Đer - Vardar (16.30) - 18:24

Larvik - Tiringer (18.30) - 29:26

Nedjelja

Budućnost - Viborg (17) - 28:22

Bonus video: