Veselin Vujović uoči prvog meča sa Barselonom: Zagorčaćemo im život

"Moja je ideja jednostavna: da odigramo najbolju utakmicu i vidimo možemo li igrati protiv takve ekipe", rekao je Vujović.
2 komentar(a)
Vujović i Horvat, Foto: Index.hr
Vujović i Horvat, Foto: Index.hr
Ažurirano: 07.04.2015. 19:56h

Rukometaši Zagreba prekosjutra (20.15 časova) na svom terenu igraju prvi meč četvrtfinala Lige šampiona protiv Barselone.

Na pitanja novinara danas su odgovarali trener Zagreba, legendarni Veselin Vujović i kapiten Zagreba Zlatko Horvat.

"Ovo je važan događaj za hrvatski sport. Barselona je ekipa koja je stvorena za osvajanje Lige šampiona, na tom putu stoji im Zagreb i mi ćemo im zagorčati život. Moja je ideja jednostavna: da odigramo najbolju utakmicu i vidimo možemo li igrati protiv takve ekipe", rekao je Vujović.

"Mi jesmo ambiciozni, ali nismo bolesno ambiciozni. Znamo koliki je kvalitet koji posjeduje jedan takav div kakav je Barselona. Maksimalno ih poštujemo, ali ih se ne plašimo"

"Dosad se nismo nikoga uplašili i nismo izgubili na našem terenu, pa nema razloga da tako ne razmišljamo i protiv Barselone. Prošle godine su se okliznuli, iako su mislili da će biti prvaci, a ove godine jure ka tom cilju. Mi ćemo učiniti sve da im zagorčamo život", dodao je Vujović.

Barselona je u ovoj sezoni Lige šampiona doživjela samo jedan poraz u grupi od poljske Visle, te odigrala neriješeno s Koldingom, a u osmini finala su se poigrali s Alborgom pobijedivši u prvoj utakmici sa sedam (29:22), a u revanšu u Danskoj s čak 20 pogodaka razlike (31:11).

Ali, iako se radi o velikom nesrazmjeru u klupskim budžetima, iako Katalonci u svom sastavu imaju svjetske klase kao što su Nikola Karabatić ili najbolji strijelac Lige šampiona Kiril Lazarov, te cijeli niz španskih reprezentativaca, Vujović vjeruje u mogućnosti svoje ekipe.

"Na dva smo koraka od ostvarenja našeg sna i odlaska u Keln. Prvi je u četvrtak u Areni, a drugi deset dana poslije u Palau Blaugrana. To su dva velika koraka, velika škola", zaključio je trener Zagreba.

U mladoj Zagrebovoj ekipi jedan od ključnih igrača biće kapiten Zlatko Horvat, čije će iskustvo i mirnoća biti od neprocjenjive važnosti u dva duela sa Barselonom.

"Iza nas je težak raspored, razdoblje u kojem smo u osam dana odigrali četiri utakmice. No, prošle smo nedjelje uspjeli da se odmorimo, dobro smo radili i spremni dočekujemo Barselonu. Znamo da nas čeka vrhunska ekipa, kojoj želimo zagorčati život. Nadam se da ćemo u tome uspjeti. Znam da ćemo dati sve kako bi ih eliminisali", rekao je kapiten Zagreba.

Preostale tri utakmice četvrtfinala igraju se u subotu i nedjelju, 11. i 12. aprila. Vardar će u subotu u Skoplju ugostiti poljski Kilce, dok su u nedjelju na rasporedu dueli francuskog Pari Sen Žermena za koji igra crnogorski reprezentativac Fahrudin Melić i mađarskog Veszprema u Parizu te mađarskog Pik Segeda i njemačkog Kila u Segedu.

Ćavi Paskval: Igraće se čvrste odbrane

Dva dana uoči meča Zagreba i Barselone u četvrtfinalu rukometne Lige šampiona, katalonski klub objavio je paralelni intervju trenera dvije ekipe, Ćavija Paskvala i Veselina Vujovića, koji su nekada bili saigrači u Barseloni.

Nakon što se prisjetio da je prvi put Vujovića na djelu vidio gledajući neke video snimke utakmica Metaloplastike, bivši golman, a današnji trener Barselone izrekao je puno komplimenata na račun Vujovićevog rada u Zagrebu.

"Ekipe su uvijek projekcija trenerovog mentaliteta pa je tako i u ovom slučaju. Zagreb je snažna i kompletna ekipa. Radi se o vrlo dobrom sastavu sa puno napadačkih i odbrambenih rješenja", istakao je Ćavi Paskval te dodao kako očekuje ravnopravne dvoboje.

"Igraće se čvrste odbrane i svi će biti izloženi velikom pritisku, jer je ulog velik. Ovo je četvrtfinale Lige šampiona".

I Vujović je ishvalio svog suparnika na drugoj strani.

"Nije bio golman s izraženim fizičkim predispozicijama, ali je bio lukaviji od drugih, zato me ne iznenađuje što je postao i dobar trener. S Barselonom radi dobar posao. S obzirom na kvalitet ekipe nije mu teško biti prvak Španije, ali je za njih veliki udarac bio kad nisu osvojili Ligu šampiona prošle godine. Ove godine su opet veliki favoriti za titulu", rekao je Vujović.

Za Paskvala povratak u Zagreb predstavlja povratak u rukometnu istoriju.

"Radi se o dva velika evropska kluba koji imaju dugu istoriju međusobnih dvoboja, ali i svjetlu budućnost pred sobom Zagreb je pravi predstavnik hrvatske rukometne škole", zaključio je Paskval.

Revanš utakmica koja je na rasporedu 18. aprila u Barseloni imaće za Veselina Vujovića poseban značaj.

"Bio sam ovdje kad je prvi put osvojena Liga šampion, što je uvijek najteže učiniti. Za klub, grad, Kataloniju i Španiju vežu me lijepe uspomene", rekao je popularni Vuja.

Rukometna groznica trese Zagreb: Nema više ulaznica za Barselonu

Ulaznica za utakmicu Zagreb Barselona više nema!

Ulazak u Arenu besplatan je, kao i na svim ovosezonskim utakmicama Zagreba u Ligi šampiona, ali su navijači morali podići besplatne ulaznice.

U utorak su navijači ispred Arene napravili ogroman red čekajući podizanje ulaznica, koje su nestale oko 20 sati.

"Službeno je...Ulaznica za četvrtfinalnu utakmicu protiv Barcelone više NEMA!! Svima koji su uspjeli doći do ulaznica želimo da dobro pripreme glasnice, a onima koji nažalost nisu neka nas bodre preko malih ekrana i vidimo se dogodine! IZNAD SVIH...ZAGREB", objavio je Zagreb dva dana uoči okršaja sa jednim od favorita takmičenja.

Bonus video: