Želim da sve zaboravim i uzmem titulu

Početkom prošle sedmice doznala je da joj se trudnoća prekinula, a luku spasa je našla u rukometu. Biće u ekipi koja sjutra gostuje Viborgu
91 pregleda 3 komentar(a)
Radmila Petrović, Foto: Luka Zeković
Radmila Petrović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 04.04.2015. 06:14h

Život je ponekad surov. Na svojoj koži je to najbolja osjetila Radmila Petrović, koja je u 10-ak dana prevalila dug put od neopisive sreće do najvećeg mogućeg razočaranja.

Fenomenalna rukometašica je na mini pripremama Budućnosti u Baru saznala da je u drugom stanju i odmah je završila sezonu.

Planirala je da se vrati početkom naredne godine, da sa podgoričkim klubom krene u novi napad na Ligu šampiona, a potom sa reprezentacijom Crne Gore ka zlatu na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru...

Ali, život je, kao što je već rečeno, ponekad surov i ne „mazi” ni osobe koje su to zaslužile.

Rada je početkom prošle sedmice doznala da joj se trudnoća prekinula, a luku spasa je našla u rukometu.

Nakon što se oporavila od šoka, fenomenalna Nikšićanka se vratila na treninge „plavih” i na svoju ruku odlučila da se stavi na raspolaganje Draganu Adžiću za dvomeč sa Viborgom u četvrtfinalu elitnog takmičenja.

“Žao mi je što se sve to desilo, ali je makar bolje što je to bilo ovako rano. Odmah sam se vratila rukometu i zbog sebe i zbog tima. Nadam se da ću biti na zadovoljavajućem nivou, s obzirom na to da nisam trenirala više od dvije sedmice. Sada se osjećam dobro i vjerujem se da ću to pokazati na terenu”, staloženo je, ali uz poneki uzdah, pričala Petrovićeva nakon jučerašnjeg treninga.

Da li ti je poslije svih ovih događaja bilo lakše da se vratiš rukometu?

“Naravno da jeste. Nakon nekoliko dana odmora sam se vratila i to mi je pomoglo i psihički i fizički. Rukomet je moje zanimanje. Kada je porodica u pitanju, spremna sam da ga se odreknem. Ali kad je već došlo do problema, onda je bolje da se vratim i pomognem i sebi i djevojkama i da ove godine sve zajedno pođemo na fajnl-for i da napadnemo trofej”.

Jesu li ti treninzi pomogli da skreneš misli?

“Prilično sam psihički stabilna. Prvog dana se nisam osjećala dobro, ali sam već sjutra bila svjesna da se to ženama dešava, pogotovo sportistkinjama. Mlada sam, zdrava sam, biće prilike za to. Skrenula sam misli, a dosta su mi i djevojke pomogle. Hvala i stručnom štabu, i predsjedniku i saigračicama, koje su bile uz mene i prije, a pogotovo poslije ovog događaja. Vrijeme je da stavim tačku na tu priču i posvetim se rukometu”.

Već danas sa ekipom putuješ u Viborg na prvi meč četvrtfinala Lige šampiona. Šta očekuješ u tom susretu?

“Viborg je jako ozbiljan i opasna ekipa. Ima dobre igračice, uigrane, a forsiraju brz rukomet. Odlični su golmani i bekovi, to je jedan od kompletnijih timova. Spremamo se jako ozbiljno i nadam se da ćemo u Danskoj ostvariti povoljan rezultat”, zaključila je 26-godišnja reprezentativka Crne Gore.

Pavićević: Majda i ja ćemo zaustaviti desno krilo Viborga

“Imale smo dosta vremena da se spremimo. Viborg je odlična ekipa, ali smo upoznate sa svim njihovim kvalitetima i znamo šta sve njihove igračice rade, koje su im najjače strane. Sve od nas će imati određen zadatak i nadam se da ćemo ga odraditi kako bi trebalo i da ćemo pobijediti”, poručuje Biljana Pavićević.

Mnogi će reći da u rukometu bekovi i pivoti dobijaju utakmice, ali bi sjutrašnji duel u Danskoj mogla da riješe krila.

Ukoliko Pavićevićeva, Majda Mehmedović, Radmila Petrović i Željka Nikolić zaustave krila Viborga, više od pola posla će biti gotovo.

“Imaćemo Majda i ja težak zadatak da stižemo njihovo desno krilo, jer je jako brzo i trči mnogo ranije u kontru. Razgovarale smo, trener nam je dao zadatak da se vraćamo u odbranu ranije nego što to obično radimo. Biće teško, ali ne sumnjam ni u sebe, ni u Majdu. Nećemo imati problem sa te strane”.

Djevojka koja je nedavno magistirala na Ekonomskom fakultetu je ubijeđena da će odbrana riješiti sve.

“Njihova igra se svodi na kontre i polukontre. Mi to jako dobro zaustavljamo, jer smo sve koje igramo na krilima odgovorne i nećemo im dozvoliti lake golove. Mislim da se neće snaći u pozicionom napadu, jer se zna koliko smo dobre u odbrani”, zaključila je Pavićevićeva.

Parovi četvrtfinala

Danas

Tiringer - Larvik (14.00)

Baja Mare - Dinamo (17.00)

Vardar - Đer (19.00)

Sjutra

Viborg - Budućnost (16.50)

Bonus video: