Savić: Budućnost favorit protiv Viborga i za osvajanje Lige šampiona

“Većina njih propustila dosta utakmica, ali će za četvrtfinalne mečeve Viborg biti kompletan. To neće predstavljati problem Budućnosti, koja ove sezone igra fantastično i glavni je favorit za osvajanje Lige šampiona”, kazala je Savić agenciji MINA.
77 pregleda 0 komentar(a)
Maja Savić, Foto: Luka Zeković
Maja Savić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.04.2015. 12:45h

Budućnost je favorit, ne samo protiv Viborga već i za osvjanje Lige šampiona, smatra legendarno lijevo krilo Budućnosti i crnogorske rukometne reprezentacije Maja Savić.

Budućnost i Viborg odigraće u nedjelju prvu utakmicu četvrtfinala Lige evropskih šampiona.

Kapiten crnogorske reprezentacije na Olimpijskim igrama u Londonu u karijeri nosila je dres oba tima.

Savić je, nakon afirmacije u dresu Budućnosti, sedam godina igrala u Danskoj, od kojih je u posljednjoj nastupala u dresu Viborga.

Uslijedio je povratak u Budućnost sa kojom je u oproštajnoj sezoni osvojila Ligu šampiona.

Savić je kazala da je Viborg odličan tim, sastavljen od dosta kvalitetnih igračica.

“Većina njih propustila dosta utakmica, ali će za četvrtfinalne mečeve Viborg biti kompletan. To neće predstavljati problem Budućnosti, koja ove sezone igra fantastično i glavni je favorit za osvajanje Lige šampiona”, kazala je Savić agenciji MINA.

Ona smatra da je Budućnost kvalitetnija i od rivala jača u svim segmentima igre.

“Rukometašice Budućnosti ove sezone igraju mnogo bolje, zrelije i pametnije, u napadu i u odbrani. Dugo se već priča o odbrani Budućnosti, koja je fantastična i nemam zamjerki na njihovu igru. Ove sezone poboljšali smo i igru u napadu. Budućnost ima i najbolji sastav i po svemu kazanom glavni je favorit za titulu prvaka Evrope”, kazala je Savić.

Prema njenim riječima, velika je stvar imati u timu Kristinu Neagu, Katarinu Bulatović, Draganu Cvijić, Klaru Voltering, Martu Žderić.

“To su fantastični igrači. Neagu igra fantastično i po meni je trenutno najbolji igrač svijeta”, rekla je Savić.

Ona je naglasila da se bez obzira na kvalitet Budućnosti nikako ne smije potcijeniti danski predstavnik.

“Sve skandinavske ekipe igraju dobru odbranu i svoju igru baziraju na kontri. U sastavu imaju Šveđanku Izabel Gulden, najboljeg srednjeg beka i MVP prethodnog Evropskog prvenstva. Tu je i Mete Bjorholm Gravholt. Bez obzira na to imamo odbranu koja može da zaustavi njihov napad i omogući nam napad njihovim oružjem, kontrom i polukontrom", rekla je Savić.

Budućnost je do četvrtfinala stigla sa učinkom od 11 pobjeda i samo jednim remijem, dok je Viborg plasman među osam najboljih izborio kao četvrtoplasirani u grupi dva glavne runde, sa pet pobjeda, šest poraza i remi.

Viborg je trostruki prvak Evrope, koji od imenovanja Dragana Adžića za trenera Budućnosti nije slavio u međusobnim duelima.

Budućnost je dobila četiiri posljednja meča.

Oktobra 2010. godine Budućnost je slavila 34:25 u Viborgu, a u Podgorici 32:24. Slavila je i dvije godine kasnije u Viborgu 26:20, a pred svojim navijačima 26:23.

Posljednji put Viborg je, predvođen Bojanom Popović, slavio pred svojim navijačima u sezoni 2007/08 (36:29), dok je u Podgorici bilo neriješeno (31:31).

Nedjeljni duel Viborga i Budućnosti počeće u 16 sati i 50 minuta.

U ostalim četvrtfinalnim duelima, u subotu, sastaće se: Tiringer – Larvik, Baja Mare – Dinamo i Vardar – Đer.

Bonus video: