Lovćen u Budvi zakoračio ka četvrtoj vezanoj tituli

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Igor Marković sa 11, dok je Vuk Latković meč završio sa šest golova.
80 pregleda 0 komentar(a)
RK Lovćen, Foto: Savo Prelević
RK Lovćen, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.04.2015. 17:19h

Šampionski pehar će vjerovatno i četvrtu godinu zaredom „stanovati“ na Cetinju - u velikom derbiju rukometnog prvenstva, Lovćen je u gostima savladao Budvansku rivijeru sa 26:22 i stekao makar dva boda prednosti pred Mini ligu za prvaka.

"Ovo je veliki korak ka tituli. Očekivali smo da ćemo pobijediti, jer smo bili ubijeđeni da nam se nikad više neće desiti utakmica kakvu smo odigrali sa Budvanskom rivijerom na Cetinju, kada se poklopilo dosta loših stvari. Dobra stvar za crnogorski rukomet je što ove sezone imamo makar jednog ozbiljnijeg rivala, što nije bio slučaj prethodnih godina. Pokazalo se, ipak, da je Lovćen najkvalitetnija ekipa, a drugi dio sezone igramo veoma dobro i realno je da uzmemo titulu", naglasio je kapiten Cetinjana Igor Marković, koji je sa 11 golova bio prvi strijelac meča.

Derbi u prijestonici crnogorskog turizma je opravdao očekivanja, jer je bilo uzbudljivo sve do same završnice. Nije, ipak, izgledalo da će biti tako, jer su puleni Ranka-Bane Popovića poveli 9:4, ali se tim Brana Božovića vratio na minimalni zaostatak do odmora (10:11). Ekipe su u nastavku bile izjednačene, a Budvani su u 50. minutu poveli 21:20. Tada je trener golmana „crvenih“ Goran Vujović između stativa poslao Dušana Cicmila, koji je sa nekoliko odbrana ulio samopouzdanje saigračima. Oni su to odlično iskoristili i serijom 6:1 okončali susret.

"Izgubili smo našim greškama. Bili smo brzopleti u finišu, morali smo dva napada da odigramo stpljivije, ali smo gubili loptu, primili golove iz kontre i to je bilo to. Kada je trebalo da se odvojimo to nismo uradili i sami smo doveli do toga da Lovćen povede. A sve je išlo na našu vodenicu. Golman je odlično branio, odbrana je bila dobra, publika nas je podržala, ali je Lovćen znalački iskoristio naše greške. Sada će nam biti vrlo teško da uzmemo titulu, ali ne bih rekao i nemoguće", poručio je trener Budvana Brano Božović.

Budvanska rivijera - Lovćen 22:26 (10:11)

Budva - Mediteranski sportski centar. Gledalaca: 800. Sudije: Pavićević, Ražnatović (Cetinje). Sedmerci: Budvanska rivijera 3 (1), Lovćen 9 (7). Isključenja: Budvanska rivijera 10, Lovćen 10 minuta. Crveni kartoni: Lakić (Budvanska rivijera) u 60. minutu (pogodio golmana u glavu), Drašković (Lovćen) u 56. minutu (3X2).

Budvanska rivijera: Pešić 1, Đurđevac, Bojbaša, Jauković, Šekarić 3, Vasiljević 1, Lakić 1, Vuković 2, Radović, Đođić 6, Suknović 1, Ačruk 4, Marsenić 3.

Lovćen: Cicmil, Mihaljević, Beloica, Stanojević, Simović 1, Popović 3, Đ. Marković, I. Marković 11, I. Krivokapić, Lakićević, F. Krivokapić, Pejović 2, Drašković 1, Kaluđerović 3, Latković 5, Jabučanin.

Bonus video: