Čekajući vijesti iz Baja Marea i Meca

„Plave” čekaju rasplet mečeva Baja Mare - Viborg i Mec - Đer da saznaju ko im je rival u četvrtfinalu. Dankinje u posljednje kolo ulaze sa sedam bodova, jednim više od Rumunki i Francuskinja
70 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 14.03.2015. 13:12h

Ako je jedan tim postigao 10 golova više od drugog, primio 109 manje, u 11 kola osvojio 17 bodova više, postavlja se samo jedno pitanje - kolika će biti konačna razlika u njihovom međusobnom susretu?

Rukometašice Budućnosti su odigrale dva potpuno neravnopravna duela sa Lajpcigom, a sjutra veče (19 časova) ih čeka drugi takav sa Krimom. U glavnoj fazi, aktuelnom vicešampionu Evrope je donekle otpor pružao samo Dinamo iz Volgograda, što će biti problem pred najvažnije mečeve...

"Da smo prošli kroz nekoliko utakmica sa neizvjesnom završnicom, sigurno bismo dobili neke stvari. Radimo puno na psihološkoj stabilnosti i vjerujem da ćemo, kad dođu najvažniji mečevi, biti na visini zadatka i da se neće osjetiti to što nismo doživjeli uzbudljive utakmice. Sigurno je da su nam bile potrebne jače provjere, jer ne igramo već duže ni Regionalnu ligu na visokom nivou. Ali, radimo odlično, djevojke imaju fenomenalan odnos i vjerujem da će se sve to nadomjestiti", rekao je trener Budućnosti Dragan Adžić na današnjoj konferenciji za novinare.

Kad završe meč sa Slovenkama, Podgoričanke će sigurno odmah pitati nekoga da im otkrije kakav je bio rasplet u grupi 2. Naime, u istom terminu kao u „Morači”, igraju se mečevi Baja Mare - Viborg i Mec - Đer. Dankinje u posljednje kolo ulaze sa sedam bodova, jednim više od Rumunki i Francuskinja, tako da je moguće da svako od njih bude rival „plavih” u četvrtfinalu (4/5. i 12. april).

"Sve je otvoreno, svi imaju podjednake šanse. Voljeli bismo da smo ranije znali ko je protivnik, jer bismo se već ove sedmice bavili njim. Moramo se pripremiti na vrhunski način, ko god da to bude. Poznajemo sve tri ekipe, igrali smo protiv dosta tih igračica, što je jako bitno", zaključio je Adžić.

Šefu stručnog štaba su na druženju sa novinarima društvo pravile Kamila Dalbi i Jelena Despotović, što je možda znak da će dobiti veću šansu da se dokažu nego u prethodnih 11 kola.

"Sve se radujemo ovoj utakmici, jer nam je pretposljednja u „Morači”. Želimo da odigramo dobro i da završimo grupnu fazu još jednom pobjedom. Meč je važan za nas, jer nakon njega nemamo nijedan drugi ispit do četvrtfinala. Moramo da budemo fokusirane i da utakmici pristupimo ozbiljno, kao i prethodnim", naglasila je 26-godišnja Dankinja, koja se na ljeto vraća u Randers, iz kojeg je 2013. došla u Podgoricu.

"Utakmica nema rezultatski značaj, ali se nadam da će ljudi koji dođu moći da vide kvalitetan rukomet. Analizirale smo prethodni meč sa Krimom, kada nismo na nivou odigrale drugo poluvrijeme. Ubijeđena sam da ćemo te greške ispraviti. Važno nam je da u ovoj utakmici sve podignemo formu za četvrtfinale", nadovezala se Despotovićeva.

Bonus video: