Adžić: Nismo dozvolili Lajpcigu da razvije svoj stil igre

"Imali smo rekordan broj osvojenih lopti, to je posljedica pravog pristupa i poštovanja onog što smo dogovorili. Dali smo mnogo golova iz zicera i tranzicije", rekao je Dragan Adžić.
3 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.03.2015. 20:55h

Nakon 10. pobjede u elitnom takmičenju i poigravanja sa Lajpcigom (32:19), trener vicešampiona Evrope je imao samo riječi hvale za svoj tim.

"Pristup je bio pravi. Djevojke su imale dobar odnos prema najboljoj igračici Lajpciga Karolini Kudlač, a i odlično je bilo vraćanje u odbranu. Njemice nisu mogle da razviju svoj stil igre, što im je izazvalo nesigurnost".

"Imali smo rekordan broj osvojenih lopti, to je posljedica pravog pristupa i poštovanja onog što smo dogovorili. Dali smo mnogo golova iz zicera i tranzicije. I Klara Voltering je nakon mjesec bila na golu i završila meč bez povrede. Vjerujem da će do četvrtfinala biti u prepoznatljivom izdanju", rekao je Dragan Adžić.

Podgoričanke se vraćaju u nedjelju, a od utorka do petka u Baru, pod nadzorom kondicionog trenera Marka Mraka, odradiće mini-pripreme.

"Zbog tajminga četvrtfinala ovo je prilika da napunimo baterije, kasnije bi takav rad mogao da se odrazi na tim. Djevojke se nisu puno potrošile u Lajpcigu, pa će u utorak i srijedu moći da rade pojačano. U nedjelju protiv Krima će se osjetiti zamor, ali će odnosom to nadomjestiti".

Rival u četvrtfinalu (prvi meč 4. ili 5, revanš 12. aprila) biće Viborg ili Baja Mare.

"Počeo sam da gledam i pripremam se za te mečeve, ali ne potpuno, jer još ne znamo ko će nam biti rival. Obje ekipe imaju interesantne i vrlo kvalitetne sastave, ako budu kompletni".

"Viborg je sa Sanjom Damnjanović u Mecu već igrao mnogo bolje, a Baja Mare je sa Tonetom Tiseljom vrlo ozbiljan tim. I Rumunke i Dankinje mogu puno bolje nego u dosadašnjem toku sezone, ali naravno da sa njima možemo da igramo", zaključuje Adžić.

Trener Lajpciga Norman Renč je bio razočaran, a njegove igračice su pričale o previše gruboj igri rivala u odbrani.

"Imali smo previše respekta prema igračicama Budućnosti. Uzgred, ni moje izabranice nisu bile dovoljno čvrste u duelima. Napravili smo mnogo tehničkih grešaka u napadu, slabo smo se vraćali u odbranu, a to u takmičenju ovakvog nivoa ne smije da se dešava", naglasio je Renč

Bonus video: