Budućnost protutnjala kroz Lajpcig

Bio je to još jedan u nizu neravnopravnih duela, kakvih su se ove sezone nagledali navijači podgoričkih rukometašica.
26 komentar(a)
Neagu, Foto: Luka Zekovic
Neagu, Foto: Luka Zekovic
Ažurirano: 07.03.2015. 14:47h

Nezaustavljiva Budućnost je protutnjala i kroz istočnu Njemačku, u jednom od sportskih centara nekadašnjeg DDR-a ponizila Lajpcig (32:19) i po ko zna koji put dokazala da teško šta može da joj se ispriječi na putu ka drugoj tituli prvaka Evrope.

Bio je to još jedan u nizu neravnopravnih duela, kakvih su se ove sezone nagledali navijači podgoričkih rukometašica.

Savršenoj mašini za mljevenje rivala Dragana Adžića je, kao i nekoliko puta ranije, trebalo malo vremena da dostigne radnu temperaturu, što je vicešampion Njemačke iskoristio da povede 1:0 i 2:1, te da izjednači na 3:3.

Ali, sve nakon toga je bilo mučno za gledanje domaćim navijačima - ređali su golovi Kristine Neagu, Dragane Cvijić, Milene Knežević i Majde Mehmedović, na čiji je pas Radmila Petrović iz gotovo mrtvog ugla kompletirala savršen cepelin za 13:4 u 24. minutu.

Uskoro je razlika bila dvocifrena (15:5, pogodila Cvijić iz kontre), a jadi mladog Lajpciga su se multiplikovali u drugom poluvremenu.

Redom su za prvih šest minuta nastavka pogađale Cvijićeva, Kneževićeva, pa po dva puta Neagu i Katarina Bulatović za ogromnih 21:6.

Rumunska internacionalka je u dva navrata podizala razliku na rekordnih plus 16 (23:7 u 40. i 24:8 u 43. minutu), nakon čega je glavni favorit za osvajanje Lige šampiona malo olakšao pritisak i dozvolio rivalu da „prodiše”.

Nije, ipak, bilo opuštanja kao u prvom meču sa Njemicama ili u drugom poluvremenu protiv Krima, pa je razlika do kraja varirala od 13 do 16 golova. Vidjevši da takav meč više ne koristi njegovim glavnim oružjima,

Adžić je polako povlačio glavne igračice na klupu i dao šansu Jeleni Despotović, Emi Ramusović, Kamili Dalbi i Željki Nikolić, a između stativa su se oprobale sve tri golmanke...

Budućnost u posljednjem kolu dočekuje Krim, koji je u petak doživio najteži poraz u Ligi šampiona u istoriji kluba (47:29 od Vardara u „Stožicama”), a tada će se znati i ko će joj biti rival u četvrtfinalu.

Ako se ne dogodi neko čudo, o tome će u direktnom duelu odlučivati rumunski Baja Mare i Viborg.

Lajpcig - Budućnost 19:32 (6:15)

Lajpcig - Arena Lajpcig. Gledalaca: 1.691. Sudije: Poulsen i Mortensen (Danska). Sedmerci: Lajpcig 4 (2), Budućnost 7 (5). Isključenja: Lajpcig 2, Budućnost 12 minuta.

Lajpcig: ŠILKE (10 odbrana i dva sedmerca), Rot, MAZUKO 1, Atladotir, MILER, HERTLAJN 1, ŠULCE 1, KUDLAČ 9 (2), HUBINGER 1, Dil 1, Rajmer 4, Joneak 1, Urbiht, Rezike.

Budućnost: Voltering (dvije odbrane), Rajčić (jedna odbrana), ŽDERIĆ (dvije odbrane i sedmerac), PETROVIĆ 4, NEAGU 9 (4), Nikolić, Dalbi 1, BULATOVIĆ 3, Ramusović 1, CVIJIĆ 4, MEHMEDOVIĆ 3, Despotović, Pavićević 1, Bizdra 2 (1), KNEŽEVIĆ 4.

Bonus video: