Radičević: Mislile smo da je kraj

80 pregleda 10 komentar(a)
Jovanka Radičević, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Jovanka Radičević, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 06.03.2015. 11:56h

Pred možda i odlučujući meč u Ligi šampiona, rukometašice Vardara su preživjele užasne scene u avionu na relaciji Skoplje - Ljubljana, koji je jedva dotakao pistu na aerodromu Brnik!

Sve je počelo kada je krenulo spuštanje ka glavnom gradu Slovenije, koje je, kako kaže Radičevićeva, najednom postalo dramatično.

"Bio je haos. Avion je krenuo da slijeće i počeo je da se ljulja. U prvi mah smo svi pomislili da je možda samo turbulencija, jer je tako izgledalo, a onda je vjetar počeo da duva sve jače i jače kako smo se spuštali. Vidjeli smo grad i pistu, a onda se avion nakrivio i počeo da propada. Mnogi od nas su vrištali, a tada se odjednom uzdigao", u jednom dahu govori Jovanka.

Koliko je opasna situacija bila, dodaje crnogorska reprezentativka, najbolje govori i činjenica da je stjuardesa bila potpuno izgubljena, dezorijentisana, da nije reagovala na pozive putnika.

"Niko nam se nije obraćao. Stjuardesa je potpuno zanijemila, a pilot se javio tek 15 minuta nakon užasnih scena i rekao da smo bili pod jakim bočnim vjetrom i da će pokušati da dođe do piste sa druge strane. Vjerujte, bilo je užasno, čak i neke od nas koje se ne boje letjenja su mislile da je to kraj. Sve smo imale mučnine, bile smo u očajnom stanju. Dugo nisam mogla da dođem sebi", uz uzdah je završila Jovanka Radičević .

Više nemamo pravo na kiks

Prije početka sezone, glavni favorit za osvajanje Lige šampiona je bio Đer, a brojeve dva i tri svi stručnjaci, navijači i kladionice su ostavljali za Budućnost i Vardar.

Dvostruki uzastopni prvak Evrope je u međuvremenu izgubio pozicije zbog trudnoća Katrine Lunde i Anite Gorbic, kao i teške povrede Eduarde Amorim, pa je u prvi plan iskočio crnogorski gigant. A Vardar...

O posrtanjima Makedonki ove sezone bi mogla da se napiše knjiga. Zvanično treći tim na Starom kontinentu, koji je od ljetos jači za dva odlična šutera Andreu Penezić i Barbaru Lazović-Varlec, u glavnu fazu je prenio svega tri boda, a onda je i doživio šokantne poraze od Lajpciga (26:23) i Dinama u Volgogradu (33:25).

Muke na terenu su pratila i lutanja na klupi. Indira Kastratović je i dalje šefica stručnog štaba, ali joj je kao savjetnik doveden ekscentrični Danac Kim Rasmusen, koji je otišao poslije manje od mjesec. Na njegovo mjesto je stigao zemljak, legendarni selektor Danske Jan Pitlik, ali je on „debitovao” u ubjedljivom porazu u Rusiji.

I plasman u četvrtfinale je bio pod velikim znakom pitanja, ali su se „crveno-crne” prethodnog vikenda revanširale Lajpcigu (26:20) i preokrenule situaciju. Ako večeras (19) u Ljubljani savladaju Krim, vjerovatno će osigurati mjesto među osam najboljih...

"Iskreno, nisam očekivala ovakvu sezonu. Od početka ne igramo kako bi trebalo, a imamo dobar tim i kvalitetne igračice. Ne znamo koju bih riječ upotrijebila da opišem sve što nam se dešava. Više nemamo pravo na kiks, moramo da dobijemo i preostale dvije utakmice. Možda je i dobro što nam se sve ovo dogodilo, da pokažemo da li vrijedimo", rekla je za „Vijesti” Radičević .

Najiskusnija od tri Crnogorke u timu iz Makedonije (uz nju su i Andrea Klikovac i od ove polusezone Itana Grbić) smatra da možda i nije loša stvar što će u eventualnom četvrtfinalu rival biti Larvik ili Đer.

"Nisam uopšte razmišljala o rivalu u četvrtfinalu, jer prvo moramo da dođemo do njega. Ali, izgleda da mi bolje igramo protiv jačih timova. Možemo od svakog da izgubimo, ali i svakog da dobijemo. Biće nam teško u četvrtfinalu, ali ćemo imati vremena da „posložimo” igru. Ne želim ništa da obećavam, ali sve vjerujemo da imamo kvalitet i da zaslužujemo da budemo na fajnl-foru u Budimpešti".

Popularna Joka priznaje da je ekipu zbunila i promjena stila igre koja je stigla sa savjetnicima.

"Cijela situacija je ostavila traga. Kada je Kim došao, odmah je napravio nagle promjene, pa je ekipa bila „pogubljena”. Sada je tu Pitlik, koji odrađuje treninge sa Indirom, a ona i dalje vodi utakmice. On je ostvario velike uspjehe u karijeri, imao fenomenalan pristup i zna da igračici da koristan savjet. Ubijeđena sam da će doprinijeti uspjesima Vardara", zaključilo je 28-godišnje desno krilo.

Bonus video: