Neagu: Mi smo Budućnost, rival mora da pruži hiljadu odsto da nas pobijedi

0 komentar(a)
Kristina Neagu, Foto: Ehfcl.com
Kristina Neagu, Foto: Ehfcl.com
Ažurirano: 27.02.2015. 12:53h

Mjesto u četvrtfinalu je osigurano, a već sjutra, dva kola prije kraja, rukometašice Budućnosti mogu i matematički da obezbijede 1. mjesto u grupi 1.

Rival je Dinamo iz Volgograda, tim koji ima sve četiri pobjede u gostima ove sezone, ali je jasno da u „Morači” rijetko ko može šta da uradi.

"Srećne smo što se vraćamo rukometu nakon dvije sedmice pauze. Biće veoma teško sa Dinamom, iako smo u Rusiji pobijedile 25:18. Spremne smo na sve i želimo da odigramo dobro i zbog navijača, jer nemamo još mnogo utakmica na našem terenu", istakla je Kristina Neagu.

Hoće li vam biti lakše nego u Rusiji, jer sada bolje poznajete rivala?

"Neće, ali uvijek kad igramo drugi meč sa nekom ekipom, kada je osjetimo, znamo šta nas očekuje. Bilo nam je teško u Rusiji, jer prije tog meča dugo nismo igrale u Ligi šampiona, a i Dinamo nas je iznenadio agresivnim izdanjem u prvom poluvremenu. Ali, mi smo Budućnost, igramo kući, u „Morači”, i morate da pružite hiljadu odsto mogućnosti da biste mogli da nas dobijete".

U izboru IHF-a za igračicu godine si bila druga, iza Eduarde Amorim. Jesi li srećna ili razočarana tim?

"Ne mogu da budem srećna, ali nisam ni razočarana. Najvažnije je da sam konačno odigrala cijelu godinu, od januara do decembra. Velika je stvar što sam nominovana poslije toliko godina povreda i teškog života van terena. Sad razmišljam samo kako da budem zdrava i da dajem sve za Budućnost. Imamo samo jedan cilj ove sezone i želimo da ga dostignemo - aludirala je najbolja igračica svijeta u 2010. godini na želju „plavih” da osvoje Ligu šampiona.

Crnogorski prvak prvi međusobni duel u Volgogradu dobio je 25:18.

Budućnost je trijumfalno završila takmičenje u B grupi sa pet pobjeda i porazom, a u glavnu rundu prenijela je sedam bodova.

U Glavnoj rundi, osim Dinama, savladala je i Lajpcig 28:21 i Krim 23:20.

Dinamo je kao prvoplasirani sa četiri trijumfa i po jednim porazom i remijem izborio Glavnu rundu, u koju je prenio šest bodova.

Poslije startnog poraza od Budućnosti ostvario je dvije pobjede protiv Tiringera u gostima 33:30 i Vardara pred svojim navijačima 33:25.

Budućnost i Dinamo nakon četiri godine ponovo su rivali u grupi.

U sezoni 2010/11 oba duela pripala su podgoričkom timu – pred svojim navijačima slavio je 29:22, a u Volgogradu 32:27.

Godinu ranije Dinamo je bio ubjedljiv u Volgogradu 31:18, dok je duel u Podgorici završen neriješeno 24:24.

Nedjeljna utakmica u dvorani Morača počeće u 19 sati.

Bonus video: