Budućnost lako protiv Krima

Baš kao protiv Lajpciga pet dana ranije, izabranice Dragana Adžića su olako „prosule” 11 golova prednosti, s tim da u Ljubljani to nisu uradile djevojke sa klupe, već prva postava
5 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Aleš Černivec/Delo
ŽRK Budućnost, Foto: Aleš Černivec/Delo
Ažurirano: 13.02.2015. 18:53h

Treća pobjeda u glavnoj fazi, obezbijeđeno mjesto u četvrtfinalu i praktično osigrana 1. pozicija u grupi 1.

U to, doduše, niko na svijetu nije ni sumnjao - rukometašice Budućnosti su u Ljubljani lako izašle na kraj sa Krimom (23:20), ali je razlika na kraju mogla da bude ubjedljivija.

Zapravo, morala je, jer je na početku 33. minuta na semaforu u avetinjski praznim „Stožicama” stajalo 8:19.

Baš kao protiv Lajpciga pet dana ranije, izabranice Dragana Adžića su olako „prosule” 11 golova prednosti, s tim da u Ljubljani to nisu uradile djevojke sa klupe, već prva postava.

Uporne „krimovke” su čak izborile i mnogo časniji poraz nego vicešampion Njemačke...

Od početka je sve u glavnom gradu Slovenije išlo na stranu crnogorskog šampiona.

Glavni favorit za osvajanje Lige šampiona je u 7. minutu stekao dva gola prednosti (4:2), a na početku 14. je već bilo plus šest (9:3), nakon serije 5:0.

Kristina Neagu je svojim četvrtim pogotkom povisila na sedam razlike u 19. minutu, da bi u 29. Radmila Petrović pogodila za višak od osam golova (15:7).

Ista razlika je bila i na poluvremenu, da bi nakon velikog odmora mrežu Miše Marinček tresle Neagu i Majda Mehmedović, koja je realizovala dvije kontre za 19:8.

Činilo se da izabranicama Marte Bon prijeti bruka, ali su djevojke u crvenim dresovima velikom željom počele da kažnjavaju nonšalantnost gošći.

Sa pet vezanih golova prednost je otopljena, a seriju Krima je nakratko prekinula bivša igračica tog kluba Dragana Cvijić za 20:13.

Domaće su nastavile u istom ritmu i prišle na 20:16 na manje od 12 minuta do kraja.

Senzacija, ipak, nije bila moguća, ali je šteta učinjena, jer Adžić nije mogao da pruži šansu Jeleni Despotović i Emi Ramusović, kojima je svaki minut u Ligi šampiona izuzetno bitan.

Doduše, vjerovatno ne bi igrale slabije od nezamjenljivih... Uostalom, dovoljno je reći da je u posljednjih 27 minuta Budućnost dala četiri, a primila 12 golova.

Krim - Budućnost 20:23 (8:16)

Ljubljana - Dvorana „Stožice”. Gledalaca: 400. Sudije: Jurinović i Mrvica (Hrvatska). Sedmerci: Krim 8 (5), Budućnost 2 (2). Isključenja: Krim 2, Budućnost 10 minuta.

Krim: Petruhina, Stefanišin, MARINČEK (15 odbrana), Arcjukovič, Jurič, LUKOVIĆ, Čečkova, PINO 3, MAVSAR 7 (5), Hrnčič, Guđo, BAJRAMOSKA 5, OMOREGI 5, KOREN, Jankovič, Gregorc.

Budućnost: Voltering, Rajčić, ŽDERIĆ (15 odbrana i dva sedmerca), PETROVIĆ 5, NEAGU 5 (2), Nikolić, Dalbi, BULATOVIĆ 4, Ramusović, CVIJIĆ 2, MEHMEDOVIĆ 4, Despotović, Pavićević 2, Bizdra, KNEŽEVIĆ 1.

Bonus video: