Adžić: Kvalitetna priprema i ozbiljan pristup donijeli pobjedu

0 komentar(a)
ŽRK BUDUĆNOST, Foto: Luka Zeković
ŽRK BUDUĆNOST, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 08.02.2015. 20:54h

Trener Budućnosti Dragan Adžić kazao je da je zadovoljan pristupom svih djevojaka, kao i činjenicom da su od prvog minuta ispoštovale ono što je bilo dogovoreno, a kvalitetna priprema i dobra analiza, donijeli su ubjedljivu pobjedu (28:21) protiv Lajpciga u drugom kolu glavne rundeLige šampiona. Adžić je istakao da vicešampion Njemačke nije pokazao pravo lice, te da očekuje mnogo teži meč u drugom međusobnom duelu, a vjeruje da će njegove izabranice uspjeti da se oporave i na pravi način pripreme za naredni meč, gostovanje Krimu u Ljubljani, 13. februara.

"Zadovoljan sam kako smo počeli utakmicu i kakav je bio pristup svih djevojaka. Dobro smo se spremili i to nam je dalo mogućnost da se dobro osjećamo od prvog do posljednjeg minuta. Sve djevojke su dale maksimum, forma u poređenju sa onim što smo prikazeli u Volgogradu, je na mnogo višem nivou. Lajpcig sigurno može bolje od ovoga, nijesmo im dozvolili da pokažu kvalitet, ali znamo da će biti mnogo u našem drugom meču. Djevojke koje su išle sa klupe naporno rade i siguran sam da će biti sve bolje i bolje. U početku su bile u grču, kasnije su bile mnogo bolje Vjerujem da ćemo uspjeti da se oporavimo i da ćemo biti na visini zadatka u Ljubljani. Vjerujem da će se i Klara Voltering oporaviti do duela protiv Krima, s obzirom na to da je doživjela povredu, odnosno rupturu lista", kazao je Adžić.

Iako prvo poluvrijeme poslije kojeg je Budućnost imala devet golova prednosti (16:7), ne predstavlja realan odnos snaga, ubjedljiva pobjeda je više nego zaslužena i posljedica je sjajne igre od prvog do posljednjeg minuta, kazala je krilo Majda Mehmedović.

"Odigrale smo dobar meč i bile bolje nego protiv Dinamo Sinare u Volgogradu. Lajpcig nas nije iznenadio, dobro smo se spremile i odigrale onako kako smo dogovorile. Prvo poluvrijeme nije realan odnos, jer je Lajpcig kvalitetan tim, iako to nije pokazao, što je posljedica našeg ozbiljnog pristupa od prvog minuta. Želim da čestitam saigračicama na odličnoj igri i zasluženoj pobjedi", navela je Mehmedović.

Bonus video: