Adžić: Trebalo je vremena da uđemo u pravi ritam

85 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Dragan Adžić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 31.01.2015. 16:15h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Volgograd - Trener rukometašica Budućnosti Dragan Adžić je bio zadovoljan nakon šeste pobjede u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona.

"Meč je bio očekivano bio težak, Dinamo je sa velikom energijom počeo utakmicu. Mi smo bili u grču, ali ne zbog pritiska, već zbog neigranja mečeva. Djevojkama je trebalo malo vremena da uđu u pravi ritam i da drugo poluvrijeme odigraju na nivou potrebnom da se pobijedi ovako kvalitetan rival. Zadovoljan sam, dali smo maksimum i napravili krupan korak ka 1. mjestu", naglasio je Adžić.

Klara Voltering je odigrala još jedan spektakularan meč i sa 20 zaustavljenih šuteva i dva sedmerca bila najzaslužnija za pobjedu.

"Dinamo nema određen sistem u napadu, nikada ne znate šta će odigrati. Ima tri veoma dobra beka i znala sam da će nam biti teško da ih ukrotimo, ali smo našle rješenje, iako je prvo poluvrijeme bilo veoma naporno. Razlog moje dobre igre je odlična odbrana, koja mi je dala šansu da zaustavim toliko šuteva. Dobro sam se spremila za ovo gostovanje sa Vlatkom Đonovićem, ali mi nije bilo lako, jer Ruskinje pucaju svuda i morala sam da pokrivam sve uglove".

Majda Mehmedović: Bilo je teško, kao što smo i očekivale. Trebalo nam je vremena da "probijemo" i uđemo u naš ritam. Primile smo 18 golova, a mogle smo i manje. Dosta odbijenih lopti nije došlo u naše ruke, ali nam je ovo prva utakmica poslije duže pauze i mislim da ćemo podizati formu kako takmičenje bude odmicalo. Za korak smo bliže četvrtfinalu, nadam se da ćemo ostati 1. u grupi.

Olga Akapjan (DInamo): Bilo je očekivano da izgubimo, ali je konačna razlika prevelika. Igrale smo dobro u odbrani, ali mislim da su sudije napravile previše grešaka. Nadam se da će nam ovo biti najgore izdanje u glavnoj rundi i da ćemo protiv Tiringera i Vardara igrati mnogo bolje, mada su i to izuzetno ozbiljni rivali.

Bonus video: