Mehmedović: Šuteri Dinama su fenomenalni

Šestostruki uzastopni šampion Rusije je odlično skeniran, a posebna pažnja biće posvećena izvanrednoj bekovskoj liniji, u kojoj su 19-godišnja Darija Dmitrijeva, Kočetova i Akapjan. Njih tri su postigle 100 od 160 golova Dinama u elitnom takmičenju.
56 pregleda 0 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Zoran Đurić
Majda Mehmedović, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.01.2015. 07:14h

Poslije četiri godine, rukometašice Budućnosti se vraćaju na mjesto i debakla i uspjeha - u Volgograd, gdje su 1. novembra 2009. izgubile sa čak 31:18, a godinu i 13 dana kasnije slavile sa 32:27.

Od tih mečeva mnogo toga se promijenilo, a dva tima će predstavljati po četiri igračice koje su nastupale prije četiri godine - za Dinamo i dalje nastupaju tri izuzetno poznate rukometašice Ana Sedojkina, Ana Kočetova i Olga Akapjan (tada Ljevina), kao i Ksenija Milova, a u Rusiji će najtrofejniji crnogorski klub opet predstavljati Katarina Bulatović, Majda Mehmedović, Radmila Petrović i Marina Vukčević.

Nema samo Suzane Lazović, koja zbog povrede preskače glavnu fazu Lige šampiona.

Meč koji se igra sjutra u 16 časova po lokalnom, a 14 po našem, nema preveliku rezultatsku važnost za „plave”. Tim Dragana Adžića je iz prve faze prenio sedam bodova, četvrtfinale ne može da mu izmakne, ali bi pobjedom praktično osigurao 1. mjesto u grupi 1 i lakšeg rivala u nokaut fazi.

"Veliki nam je plus što smo u glavnu fazu prenijele sedam bodova, biće nam lakše da igramo. Možda će nam biti teže u četvrtfinalu, pošto nismo navikle na ovakav sistem takmičenja", priznaje Mehmedovićeva.

Šestostruki uzastopni šampion Rusije je odlično skeniran, a posebna pažnja biće posvećena izvanrednoj bekovskoj liniji, u kojoj su 19-godišnja Darija Dmitrijeva, Kočetova i Akapjan. Njih tri su postigle 100 od 160 golova Dinama u elitnom takmičenju.

"Dinamo je klasična ruska ekipa, koja se oslanja uglavnom na bekove. Ima fenomenalne šutere, sva tri beka su izvanredna, pucaju sa velike distance. To je tim koji zaslužuje da bude na vrhu, jer je stvarno dobar. Biće nam teško, pogotovo što nismo u takmičarskoj formi, ali kad znam koliko smo se spremale za njih, moram da vjerujem da ćemo nastaviti niz pobjeda".

U sezoni 2009/2010. Budućnost je u „Morači” remizirala sa Dinamom (24:24), a tragičarka je bila upravo rukometašica iz Bara, koja je u posljednjoj sekundi neuspješno lobovala Sedojkinu.

"To sam odavno zaboravila. Tada sam bila klinka, tek sam bila ušla u ozbiljnije rukometne vode. Nisam bila igračica, već djevojka na početku karijere. Sve smo mi naučile iz grešaka. Kad si dijete, to se oprašta, a sad se takav šut ne bi nikome oprostio".

"Sjećam se, ipak, da sam tada dobila podršku od mnogih velikih imena, koja su mi govorila da takve šuteve promašuju i vrhunski igrači", naglasilo je sada 24-godišnje lijevo krilo, koje se pribojava niske temperature u balon sali u Volgogradu.

"Ne znam kako ću ja, dijete sa primorja, podnijeti tu hladnoću", uz osmijeh je zaključila Majda Mehmedović.

Bonus video: