Da 2015. bude bolja nego prethodna godina

0 komentar(a)
Rukometaši RSCG, Foto: Privatna arhiva
Rukometaši RSCG, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 26.01.2015. 21:41h

U vrijeme dok je "Morača" ključala na početku meča Budućnost Voli - Crvena zvezda, 200 metara dalje, u hotelu "Podgorica", dijelila su se priznanja najboljim rukometašima Crne Gore u 2014. godini.

Na svečanosti se pojavilo petoro laureata - najbolji rukometaši u Crnoj Gori Milena Knežević i Mirko Majić, najuspješnija igračica u inostranstvu Katarina Bulatović, te najbolji mladi igrači Filip Krivokapić i Đurđina Jauković.

Ona je preuzela dvije plakete - jednu za sebe, drugu za imenjakinju i saigračicu Đurđinu Malović, koja je večeras doputovala iz Skoplja nakon što je operisala slomljenu nogu.

"Đina i ja sve dijelimo. Naredne utakmice igraćemo za nju", istakla je Jaukovićeva.

Kneževićeva i Bulatovićeva su mogle 2014. da učine još ljepšom da su osvojile medalju na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Hrvatskoj, ali će imati šansu da u ovoj godini naprave veliki uspjeh i u Ligi šampiona, i na prvenstvu planete u Danskoj.

Za najboljeg igrača u Crnoj Gori je proglašen Majić, koji igra lijevo krilo u Rudaru, a prošle sezone je bio prvi strijelac šampionata u dresu Danilovgrada.

"Svaki sportista živi za nešto ovakvo. Nagrada je velika čast za mene. Hvala ljudima iz Saveza na ukazanom povjerenju, nadam se da ću ga opravdati", rekao je 25-godišnji Podgoričanin.

Zbog opravdanih razloga, nagradu nije primio najbolji rukometaš u inostranstvu, Fahrudin Melić.

Bonus video: