Nema praznika za mlade rukometaše

Vuko Borozan i drugovi će od sjutra do nedjelje na turniru u Đakovici tražiti vizi za Svjetsko prvenstvo u Brazilu, a rivali su im Bjelorusija, Švajcarska i Kosovo
58 pregleda 2 komentar(a)
Vuko Borozan, Foto: Savo Prelević
Vuko Borozan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.01.2015. 08:36h

Na jutarnjem treningu u barskoj „Topolici”, neposredno nakon praznika - neobična situacija. Selektor seniora Ljubomir Obradović na okupu je imao čak 35 rukometaša.

Neobična situacija, zato što je uz 17 seniora sa prvim strategom i njegovim stručnim štabom vrijedno radilo i 18 juniora.

A sve u sklopu priprema za najvažnije takmičenje ovih mladića, koje ih očekuje do danas do 11. januara u Đakovici - kvalifikacioni turnir za plasman za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

U grupi sa Bjelorusijom, Švajcarskom i domaćim Kosovom, najdarovitija generacija crnogorskog rukometa boriće se za 1. mjesto i nastup na prvom velikom takmičenju.

Upravo zato, čelni ljudi RSCG su odlučili da na ovaj način spoje mladost i iskustvo, i juniorima omoguće što kvalitetnije pripreme. Baš zbog toga, sa klupe će ih predvoditi popularni Profesor...

"Na mladima svijet ostaje, a mi smo već seniorskoj reprezentaciji pridodali nekoliko juniora, podmladili sastav, potpuno planski, i to je zasada dalo rezultat. U dogovoru sa čelnim ljudima naše kuće rukometa odlučili smo da naš stručni štab vodi ove momke i na ovom, pa rekao bih najvažnijem turniru do sada za podmladak crnogorskog rukometa. Seniori su takođe bili sa njima na pripremama, sa željom da ih uigravamo za nastavak kvalifikacija, ali i sa jasnim ciljem da neophodnim iskustvom pomognu ovim mladim momcima da ostvare željeni cilj. Drago mi je i što su Borozan i Lipovina našli klubove u kojima će imati zavidnu minutažu i sticati neophodno iskustvo. A što se seniorskog tima tiče, ponovio sam i ponoviću - vrata reprezentacije nikome nisu zatvorena. Poziv se, ipak, mora zaslužiti", rekao je Obradović.

A upravo će Vuko Borozan, uz Stefana Čavora, Miloša Božovića, Vuka Borilovića i ostale biti glavna pokretačka snaga naših juniora na ovom turniru.

"Ovaj turnir je velika šansa naše generacije, jer nikada nismo bili u mlađim kategorijama na nekom velikom takmičenju. Vrijedno smo radili, grupa nije nimalo laka, samo prvoplasirani ide dalje. Daćemo sve od sebe, izgarati na terenu, sa klupe nas vode pravi ljudi, potencijal imamo i nadam se velikom uspjehu", bio je jasan Borozan, heroj trijumfa seniorske reprezentacije protiv Islanda u Baru.

Najvažnije utakmice u Đakovici, „mladi lavovi” igraju danas i sjutra, protiv Bjelorusije, odnosno Švajcarske. Ako trijumfuju, duel sa Kosovom na zatvaranju turnira bi bio samo formalnost...

Raspored turnira u Đakovici

Petak

Bjelorusija - Crna Gora (17.30)

Švajcarska - Kosovo (19.30)

Subota

Crna Gora - Švajcarska (17.30)

Kosovo - Bjelorusija (19.30)

Nedjelja

Bjelorusija - Švajcarska (14)

Crna Gora - Kosovo (16)

Bonus video: