Trijumf djevojčica Levalee 2010 i dječaka Lovćena

126 pregleda 2 komentar(a)
Djevojčice Levalee, Foto: Obrad Pješivac
Djevojčice Levalee, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 27.12.2014. 21:28h

Nova sportska dvorana na Žabljaku okupila je danas oko 200 djevojčica i dječaka na novogodišnjem rukometnom turniru koji je sa idejom promocije sporta i turizma organizovala Opština Žabljak u saradnji sa RK Trebjesa iz Nikšića.

Organizatori su odlučili da turnir bude pozivnog karaktera pa su na njemu učestvovali djevojčice i dječaci rođeni 2000. godine i mlađi. Kod djevojčica, nastupile su ekipe Bijelog Polja, Levalea 2010 i Trebjese iz Nikšića i Gorštaka iz Kolašina, dok su konkurenciji dječaka nastupili Lovćen, Mojkovac, Trebjesa i Gorštak. Revijalno, turniru je priključena i tek formirana selekcija žabljačkih mališana.

Viđen je kvalitetan rukomet, dokaz da ovaj sport ima svoju budućnost na svim prostorima Crne Gore.

Organizatori su se od samog početka potrudili sve protekne u najboljem redu u čemu su im pomogli već iskusni predstavnici Trebjese. Počev od svečanog defilea i predstavljanja ekipa, himne, dresova i sponzora pa sve do lincenciranih sudija uz dobro popunjenenih nekoliko stotina sjedišta na tribinama.

Cjelodnevno druženje dalo je pobjednike. Kod dječaka to je ekipa Lovćena koji su u finalu pobijedili kolašinski Gorštak. Nikšički derbi igran je u finalu nakon koga su slavile djevojčice Levalee.

Proglašeni su i nagrađeni najbolji pojedinci. Najbolji strijelci su Tomo Laličić iz Lovćena i Nada Ćorović Levalea. Najboljim odbrambenim igračima proglašeni su Vasilije Matijašević i Jelena Kuzman iz Trebjese. Najboljim golmanima proglašeni su Miljan Vujović iz Lovćena i Nina Mandić Levalea, dok su najboljim igračima turnira proglašeni Georgije Šćepanović iz Gorštaka i Sara Međedović Levalea.

“Vidjeti smo buduće naslednice naših zlatnih lavica, kao i sve one koji će krenuti stopama Petra Kapisode i drugih majstora našeg muškog rukometa. Osim radosti zbog uzbudljivih sportskih nadmetanja, posebna radost je što je ovo bila prilika da se sklope nova poznanstva i učvrste stara prijateljstva. Ovaj novogodišnji praznik sporta će ukrasiti rukometna mladost naše države, istovremeno je i najljepši povod za sportsko otvaranje i promociju novosagrađene dvorane. Ovo je objekat sa kojim se sa pravom ponosimo, a uvjeren sam da je bio inspiracija za najviše sportske domete. Nadam se da ćemo današnje događanje iskoristiti i za razmatranje mogućnosti organizovanog bavljenja rukometom djece i omladine u našem gradu. Našim prijateljima iz RK ,,Trebjesa“ izražavam posebnu zahvalnost na inicijativi i pomoći oko organizacije ovog sportskog praznika”, kazao je predsjednik Opštine Veselin Vukićević.

Predstavnik RK Trebjesa Vesko Perović kaže da se raduje ako su oni uspjeli da svojim iskustvima u organizaciji ovakvih manifestacija pomognu da je ovo bio praznik sporta.

“Nećemo stati na ovom. Vidim prelijep sportski objekat. Znam da se mnoge ekipe interesuju za ovakvo mjesto sa ovom pozicijom koja je idealna kako za takmičarski tako i za trenažni proces. Ovdje su hoteli, i sve drugo što se u vrhunskom sportu traži. Prenijeću utiske, svojim sportskim prijateljima a ima ih i van regiona. Ima najava, moguć je ovdje ubrzo i međunarodni turnir”, kaže Perović.

Bonus video: