Neagu na ljeto ide u Bukurešt

6 komentar(a)
Kristina Neagu, Foto: Reuters
Kristina Neagu, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.12.2014. 08:14h

Na kraju sezone, Kristina Neagu vjerovatno napušta Budućnost i vraća se u rodni grad - svi rumunski mediji javljaju da će sjajni lijevi bek biti najveće pojačanje CSM Bukurešta.

Neagu je karijeru počela u školi rukometa u glavnom gradu Rumunije, ali nikada nije igrala seniorske utakmice za tamošnje klubove. Od 2006. je bila u Rulmentul Brašovu, da bi 2009. prešla u Olkim. Za tim iz Vlčee je igrala do 2013. i za to vrijeme postala zvanično najbolja rukometašica svijeta u izboru IHF-a (2010), bila finalista Lige šampiona, ali je i doživjela teške povrede koljena i ramena.

U Budućnost je stigla 2013. i pod patronatom Dragana Adžića oživjela karijeru. Ove sezone je najbolja igračica podgoričkog kluba, a sjajnu formu je potvrdila i na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj i Hrvatskoj, na kojem je bila član idealne postave i druga golgeterka, iako je odigrala samo šest utakmica.

CSM već ima jaku ekipu, za koju nastupaju poznate Rumunke Talida Tolnai, Kristina Varzaru, Oana Manea..., Brazilke Majsa Pesoa, Ana Rodrigeš, Deonize Kavaleiro i Fernanda da Silva, Šveđanka Linea Torstenson i brojne druge, a potvrđen je dolazak dva velika pojačanja. Naime, direktor kluba iz Bukurešta Konstantin Kaliman je najavio da će u januaru na medicinske preglede i potpis ugovora stići danske reprezentativke Line Jergensen iz Midtjilanda i Marija Fisker iz Viborga.

One će se pridružiti danskoj trenerskoj koloniji - sportski direktor je Jakob Vestergard, prvi tim vodi njegova nasljednica na klupi Viborga Mete Klit, a za mlađe kategorije je zadužen Rasmus Rigard-Poulsen.

Da je odlazak Neagu sasvim moguć, govore i Adžićeve riječi da će u narednoj sezoni šansu u Budućnosti pružiti mladim igračicama iz Danilovgrada. Da bi Đurđina Malović, Đurđina Jauković i Vanesa Agović dobile minutažu u bekovskoj liniji, neko mora da ode i otvori im prostor. Kamila Dalbi sigurno ide, a moguće je da opremu razduže i Neagu i Kinga Bizdra. Na meti CSM Bukurešta je i Dragana Cvijić i ne bi bilo čudno da i ona napusti Podgoricu, kako bi priliku dobile Suzana Lazović i Ema Ramusović.

Ako Budućnost ove sezone osvoji Ligu šampiona, taj scenario će se sigurno realizovati. Tada bi se u podgoričkom klubu potpuno posvetili reprezentaciji Crne Gore i projektu Olimpijskih igara, pa bi kroz Ligu šampiona uigravali ekipu za Rio de Žaneiro...

Bonus video: