Žabljak i Trebjesa u subotu domaćini novogodišnjeg turnira

3 komentar(a)
Sportska dvorana na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
Sportska dvorana na Žabljaku, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 24.12.2014. 14:02h

Opština Žabljak, u saradnji sa rukometnim klubom “Trebjesa” iz Nikšića, u subotu organizuje novogodišnji rukometni turnir, koji će prvi put održati u novoizgrađenoj sportskoj dvorani.

Organizatori su odlučili da turnir bude pozivnog karaktera pa će na njemu učestvovati djevojčice i dječaci rođeni 2000. godine i mlađi.

Kod djevojčica će se za trofej i priznanja za najbolju igračicu, strijelca i golmanku boriti članice Bijelog Polja, Levalea 2010 i Trebjese iz Nikšića i Gorštaka iz Kolašina, dok će u konkurenciji dječaka nastupiti Lovćen, Mojkovac, Trebjesa i Gorštak.

Organizatori su predvidjeli, pored nagrada nauspješnijim ekipama, i priznanja najboljim igračima strijelcima i golmanima.

"Očekujemo učešće oko 200 gostiju iz ovih klubova, Rukometnog saveza kao i drugih zvanica. Na ovaj način, na prvoj sportskoj manifestaciji u novoj dvorani, želimo pokazati da možemo organizovati i značajne sportske manifestacije jer karakteristike dvorane to omogućavaju. Cilj je i da ovaj sport promovišemo među djecom i omladinom u našoj sredini odakle je porijeklo naših najtalentovanijih rukomentašica Đurđine Malović i Đurđine Jauković, da ovo bude početak koji će preći u tradiciju i da sa našim gostima dogovorimo modalitete dalje saradnje", kaže za „Vijesti“ predsjednik Opštine Žabljak Veselin Vukićević.

Bonus video: