Lazović: Nastaviću sa istim stilom, ali ću biti opreznija

"Sudije sigurno „čekati”, objasnila reprezentativka Crne Gore
85 pregleda 4 komentar(a)
Suzana Lazović, Foto: Ehf-euro.com
Suzana Lazović, Foto: Ehf-euro.com
Ažurirano: 21.12.2014. 07:47h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budimpešta - Tokom tzv. „Dana za medije“, crnogorskim novinarima je najteže bilo da dođu do Suzane Lazović. Djevojka koja nije igrala polufinale zbog crvenog kartona zarađenog na meču sa Švedskom je bila na meti evropskih novinara, koji su je pola sata mučili pitanjima o gruboj igri.

Za „Vijesti” je rekla da se neće mijenjati, već da će samo biti malo opreznija u startovima.

“Nastaviću da igram stil po kojem sam prepoznatljiva i koji je doveo do toga da prošle sezone budem proglašena za najbolju odbrambenu igračicu Lige šampiona, iako sam odigrala svega šest utakmica. Naravno, biću opreznija, jer će me sudije sigurno „čekati”, ali ću se potruditi da se iskupim što nisam mogla da pomognem saigračicama u polufinalu. Zbog njih mi je izuzetno žao što me nije bilo”.

Koliko ti smeta sva ova hajka oko startova nad Estavanom Polman i Lineom Torstenson?

“Mlada sam, želja i adrenalin su me u tim situacijama povukli. Ubijeđena sam da ću u budućnosti natjerati sve da o meni pričaju samo kao o jednoj od boljih odbrambenih igračica”.

Skandinavski mediji te porede sa legendarnim Francuzom Didijeom Dinarom, govore da si gruba kao on. Šta misliš o tome?

“Naravno da mi je to kompliment, iako su neki o tome govorili kao o nečem lošem. Dinar je osvojio olimpijsko zlato, učestvovao na po četiri evropska i svjetska prvenstva i osvojio sve medalje. To je za mene velika stvar, jer je on najbolji odbrambeni igrač”.

Adžić: Generacija 1996. će igrati na SP i OI u Riju

Crna Gora je platila danak kratkoj klupi. Doskorašnje kadetkinje Đurđina Malović, Đurđina Jauković i Ema Ramusović još nemaju kvalitet, snagu i iskustvo za ovako veliko takmičenje, a malo je igrala i 20-godišnja Jelena Despotović. Na njima, ipak, počiva budućnost crnogorskog rukometa.

“Nisam primijetio da je neka od 16 reprezentacija na Evropskom prvenstvu koristila igračice rođene 1996. godine. Evidentan je vrhunski rad Maje Savić i Novaka Ristovića sa ovom generacijom, samo traži vrijeme i strpljenje. Te djevojke će u 2015. imati Evropsko juniorsko prvenstvo u Danskoj i Univerzijadu u Južnoj Koreji. Kroz ta dva takmičenja i prelazak nekoliko njih u prvu ekipu Budućnosti, za sljedeće Svjetsko prvenstvo, a posebno Olimpijske igre, Crna Gora će, uz dobro zdravlje nosilaca igre i energiju koju pokazaju, biti konkurentna svima. Eto, samo da je Sara Vukčević bila spremna za ovo prvenstvo, imali bismo jako bitnu igračicu u rotaciji. Toliko nas ima da je i ovo čudo neviđeno, loš osjećaj samo jedne igračice mora značajno da se odrazi”, kazao je Adžić.

Tomsen: Da postignemo što više golova iz kontri

Švedska je prethodnih godina bila daleko od medalja, na Svjetskom prvenstvu u Srbiji nije ni nastupila, ali je sve promijenila Hele Tomsen. Dankinja koja je sa klupe Midtjilanda razvila veliko rivalstvo sa Draganom Adžićem je ubijeđena da će obračun rivala iz Zagreba biti veoma uzbudljiv.

“Obje ekipe žele bronzu, a za nas je najvažnije da igramo dobro u odbrani i postignemo što više golova iz kontri. Kao i uvijek, mečevi sa Crnom Gorom i Budućnosti su veoma teški za mene. Nadam se da ću ovog puta upisati pobjedu”, rekla je Tomsen.

Selekcija „tri krune” je izvukla pouke iz Zagreba

“Crna Gora ima mnogo dobrih igračica. Knežević, Bulatović, Jovanović... U pitanju je mnogo jak tim. Gledale smo snimak sa prethodnog meča i nadam se da ćemo ovog puta koristiti naše šanse i istrčati što više kontri”, zaključila je Tomsen.

Organizatorka igre Viborga Izabel Gulden smatra da bi bila velika stvar da Švedska osvoji drugu medalju u istoriji ženskog rukometa. Do sada ima samo srebro sa Evropskog prvenstva u Danskoj i Norveškoj 2010.

“Pobijedićemo, jer ćemo igrati dobro u napadu i biti odlične u odbrani. Nadam se da će Crnogorke biti umornije od nas, kako bismo mogle da ih pretrčimo i postignemo mnogo lakih golova”, poručila je Gulden.

Merk: Sa Španijom ćemo igrati rukomet, sa Crnom Gorom bi to bilo rvanje

U finalu 11. Evropskog prvenstva sastaće se tim koji ima pet zlatnih, tri srebrne i broznanu medalju - Norveška i Španija. Rukometna dinastija sa sjevera Evrope je favorit, jer je u grupi savladala „ratnice” 29:26.

Norvežanke su srećne što im je rival isti kao u finalu Evropskog prvenstva 2008. a ne onaj od prije dvije godine iz Beograda.

“Drago mi je što nam je rival Španija, jer ćemo sa njom igrati rukomet, a sa Crnom Gorom bi to bilo rvanje. Biće teško, Španjolke su veoma disciplinovane, što su i pokazale plasmanom u finale. Očekujem veliku borbu i našu pobjedu”, poručila je Nora Merk.

„Crna beštija” Crne Gore Silvija Navaro se nada prvom zlatu u istoriji ženskog rukometa u Španiji.

“Norveška jeste favorit, već nas je jednom pobijedila na ovom šampionatu, ali, ako odigramo na visokom nivou, mislim da možemo da im pariramo i da ih pobijedimo”, naglasila je 35-godišnja golmanka.

Bonus video: