Knežević: Nismo iskoristile periode dobre igre u odbrani

Jovanka Radičević je vratila nadu da je čudo moguće kada je smanjila na 18:17, ali smatra da je šansa za pobjedu propuštena mnogo ranije
50 pregleda 13 komentar(a)
Milena Knežević, Foto: Beta/AP
Milena Knežević, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 19.12.2014. 22:05h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budimpešta - U polufinalu prethodnog Evropskog prvenstva, Milena Knežević je bila najbolja igračica Crne Gore, a sinoć je potpuno poddbacila - promašila je svih sedam šuteva i četiri puta izgubila loptu.

Kraj njenog imena stoji samo jedna asistencija. Premalo za igračicu takve klase, ali je činjenica da ne trenira, već samo igra utakmice, nekad morala da ispliva na površinu.

"Baš slabo smo igrale. Dosta loše smo ušle u utakmicu, vratile se, ali smo dosta griješile u odbrani, napadu, prenosu lopte... Imale smo previše tehničkih grešaka. Nismo iskoristile periode dobre igre u odbrani. Ali, glavu gore, čeka nas još jedna utakmica. Ne želim da tražim alibi. Loše sam igrala, nisam se oporavila od povreda koje imam, ali sam probala da dam maksimum, a on nije ni blizu onoga što ja mogu”.

Nadam li se da ćeš biti bolja u meču za 3. mjesto?

"Ne nadam se, nego vjerujem”.

Jovanka Radičević je vratila nadu da je čudo moguće kada je smanjila na 18:17, ali smatra da je šansa za pobjedu propuštena mnogo ranije.

"Nismo igrale odbranu onako kako smo se dogovorile, a nekad nije dovoljno da odigrate jedno poluvrijeme da biste pobijedile. Španija je stvarala šanse onamo gdje smo rekle da ne smije. Iz loše odbrane smo prenosile nesigurnost u napad i šutirale iz neizgfrađenih pozicija. Žao mi je što nismo ušle u finale, ali taj meč u nedjelju će biti za nas kao finale. Na ovakvom turniru osvojiti medalju je veliki uspjeh, pogotovo sa ovoliko igračica”.

Biljana Pavićević je i nakon poraza ubijeđena da je Crna Gora bolji tim.

"Osjećala sam sve vrijeme da smo bolje, žao mi je što to nismo iskoristile. Imale smo mnogo tehničkih grešaka i izgubljenih lopti, a pustile smo jako visokog pivota da se kreće po liniji. Krivo mi, jer smo kvalitetnije”.

Marina Vukčević nije primila gol gotovo 15 minuta, ali je to bilo uzaludno, jer su njene saigračice samo dva puta tresle mrežu u tom periodu.

"Problem je bio više u odbrani, nego u napadu. Borićemo se za medalju, nema ništa ljepše od toga. Ne možemo uvijek biti „zlatne lavice“, učinićemo sve da uzmemo odličje”.

Na tribinama političari, biznismeni...

Kao i svaki put kada Crna Gora igra mečeve za medalje, iz Podgorice je doletio čarter.

U avionu „Montenegro erlajnsa” našla se standardna rukometna ekipa - meč u „Laslo Pap areni” su gledali ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević, bivši predsjednici UO ŽRK Budućnost Miodrag Ivanović i dr Budimir Stanišić, profesor Veselin Vukotić sa porodicom, te brojni političari, prijatelji predsjednika RSCG Predraga Boškovića...

Na tribinama je bilo i oko stotinjak „običnih” navijača, kojima je RSCG podijelio karte.

Bonus video: