Agilar: Bulatović je odlična, ali je Knežević opasnija

67 pregleda 1 komentar(a)
Rukometašice Španije, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Rukometašice Španije, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 19.12.2014. 10:46h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budimpešta - Igrom Španije na ovom prvenstvu diriguje bekovski trio Marta Mange - Nerea Pena - Aleksandrina Kabral Barbosa. Ali, u Crnoj Gori najviše zaziru od igračice koja je do sada samo dva puta tresla mrežu, Makarene Agilar. Organizatorka igre Đera je uvijek igrala sjajno protiv „crvenih”, a ubijeđena je da je pred njom i saigračicama pakleno težak zadatak.

"Očekujem jako napornu utakmicu, jer igramo sa veoma dobrim timom Crne Gore, koji brani titulu. Vjerujem u pobjedu, ali moramo da odigramo perfektnu utakmicu. Ne smijemo da pravimo greške u napadu, jer rival igra veoma moćno u defanzivi", naglasila je 29-godišnjakinja iz gradića Bolanjos de Kalatrava.

Španjolke su samo jednom u četiri meča savladale Crnu Goru, ali su svjesne da je to bilo davno.

"Igrale smo veoma dobro u Brazilu, a naša golmanka je imala savršenu utakmicu. Ali, znamo šta se desilo u posljednjoj utakmici sa njima i moramo da budemo fenomenalne u napadu, jer je njihova odbrana moćna i kažnjava svaku grešku. To je ključ za pobjedu u polufinalu".

Makarena, kao i svi, ističe dva imena u timu Dragana Adžića.

"Katarina Bulatović je jedan od tri najbolja desna beka na svijetu, ove sezone je veoma dobra, ali je po meni Milena Knežević opasnija. Ne igra samo za sebe, već i za ostale. Obje su veoma dobre, kao i Radičević na krilu i golmanka".

Srednji bek „crvene furije” se pozitivno iznenadio kada je saznao da je suspendovana Suzana Lazović.

"Ne može da igra? To nisam znala. Crnogorske su izgubile dobru igračicu. Ona nije samo prvi pivot, već i odlična defanzivna rukometašica. To je za nas bolje, ali sam ubijeđena da će se Crnogorke spremiti i za tu situaciju. Uradiće sve kako bi nas pobijedile“, zaključila je Agilar.

Bonus video: