Valjda Navaro danas neće „eksplodirati”

4 komentar(a)
Vlatko Đonović i Sonja Barjaktarović, Foto: Anto Baković
Vlatko Đonović i Sonja Barjaktarović, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 19.12.2014. 10:16h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Budimpešta - Pomoćni trener Crne Gore Vlatko Đonović smatra da je možda i najveći kvalitet Španije to što su dugo zajedno.

"Nemoguće je doći do polufinala ovog Evropskog prvenstva ako niste vrhunska ekipa. Španjolke su u gotovo nepromijenjenom sastavu sa prethodnih prvenstava, osim povrijeđene Begonje Fernandes. Iskustvo koje su stekle na velikim takmičenjima i u Ligi šampiona će, svakako, predstavljati problem u rješavanju određenih taktičkih zamisli. Mislim, ipak, da možemo da igramo sa njima", kaže Đonović.

Čovjek koji je zadužen za rad sa golmanima je prokomentarisao učinak Sonje Barjaktarović i Marine Rajčić.

"Uvijek tražim više od onoga što je postignuto. Moram, međutim, da budem zadovoljan činjenicom da smo na svim utakmicama imali od tri do šest odbrana više od protivnika. Lagano stiže umor, ali se nadam da se to neće odraziti na posljednje dvije utakmice i da ćemo izvući posljednje atome snage iz njih kako bismo što bolje odgovorili na izuzetnu bekovsku postavu Španije".

Na prethodnim takmičenjima su crnogorski golmani ravnopravno dijelili minutažu, a na ovom Barjaktarović provodi gotovo pet puta više vremena na terenu.

"Ranijih godina smo imali Regionalnu ligu, u kojoj je Marina mnogo više branila. Ove sezone to nemamo i ona gotovo da uopšte nema minutažu. Kod nje se osjeća nedostatak zvaničnih utakmica, koje su neophodne za ovako velika takmičenja. Zbog toga je Sonja malo više opterećena. Nadam se da će Marina u naredne dvije utakmice doprinijeti boljem rezultatu, ali bih najsrećniji bio da ona golmanka koja počne utakmicu bude svih 60 minuta na terenu, jer bi to značilo da nema potrebe za promjenom".

Đonović se na kraju osvrnuo i na nekadašnju „crnu beštiju” Crne Gore, sada već 35-godišnju Silviju Navaro.

"U posljednjih nekoliko godina nije bila prva golmanka u klubovima u kojima je bila, pa je kod nje nedostatak samopouzdanja imao veliki uticaj kao kod Marine, iako je Navaro znatno iskusnija. Nadam se da neće „eksplodirati” protiv nas, jer na ovom prvenstvu nije pružala briljantne partije", zaključio je Đonović.

Bonus video: