Adžić: Protiv Švedske nam je potrebno više

5 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Dragan Adžić, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 16.12.2014. 21:31h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Zagreb - Crna Gora protiv Holandije nije igrala kako može u odbrani, ali je napad bio staložen, što je i donijelo trijumf. Doduše, u odlučujućim trenucima je i bedem pred golom Sonje Barjaktarović bio pravi, našta je ukazao selektor Dragan Adžić.

"Presrećan sam što smo pobijedili fenomenalnu generaciju Holandije. To je reprezentacija sa najvećim potencijalom u Evropi, njeno vrijeme će sigurno doći. Što se tiče našeg tima, djevojke su ostavile srce na terenu, to nam je donijelo trijumf. Drago mi je da smo popravili igru u odbrani kada je bilo najteže, kada je Holandija povela", rekao je Adžić.

Dvije prepreke u Zagrebu su srušene, ali nema opuštanja dok se ne preskoči i posljednja - Švedska.

"Biće nam potrebno više, ali imamo iskustvo da se oporavljamo za dan i vjerujem da fizički možemo da izdržimo meč. Švedska ima sedam vrhunskih bekova koji igraju Ligu šampiona, još je brža od Holandije, ali vjerujem da možemo da joj pariramo i da ćemo naći rješenje kako bismo napravili odlučujući korak ka Budimpešti", zaključio je Adžić.

Radmila Petrović je bila presrećna nakon pobjede "protiv jake Holandije".

"Pružile smo maksimum, a jedino tako možemo da budemo prave. Okrećemo se meču sa Švedskom, koja je još jači tim. Sve će zavisiti od odbrane i pametnog i smirenog napada, jer je Švedska sličan tim kao Holandija", rekla je desno krilo naše selekcije.

Biljana Pavićević je dodala da "odbrana nije bila na nivou na koji smo navikle".

"Jer smo primile više golova nego obično. U napadu smo imale bolja rješenja i dobru realizaciju, zato smo i upisale značajnu pobjedu. Čeka nas težak meč protiv Švedske, ali sam ubijeđena da ćemo poslije ovakvih emocija ući u susret kako treba", istakla je Biljana Pavićević.

Selektor Holandije Henk Grener smatra da četiri gola razlike ne oslikavaju realno dešavanja na terenu.

"Crna Gora je bila bolja u pojedinim aspektima, zaslužila je više pobjedu, mada smo joj zadali veoma težak zadatak. Igramo različite stilove rukometa, a na kraju su odlučili jaka odbrana protivnika i raspoložena Bulatović. Žao mi je što ovako dobar meč nije gledalo više ljudi, jer su imali šta da vide. Nadam se da povreda Estevane Polman nije teška kako se čini i da će moći da igra protiv Francuske", rekao je Grener.

Ivet Broh je istakla da "uvijek može da se igra bolje", ali i dodala da su se ona i njene saigračice "borile jako do kraja i dale sve od sebe".

"Moramo da zaboravimo na ovaj poraz i da se borimo protiv Francuske. još možemo da se domognemo polufinala, samo moramo da vjerujemo u to", rekla je Broh.

Bonus video: