Iden: Moramo da budemo brze i da pokušamo da prevarimo odbranu

0 komentar(a)
Rukometašice Švedske, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Rukometašice Švedske, Foto: Huncro2014.ehf-euro.com
Ažurirano: 16.12.2014. 21:48h

Od specijalnog izvještača "Vijesti"

Zagreb - Švedska je na pragu polufinala, ali su Skandinavke svjesne da ih tek čeka najteži rival.

"Crnogorke su veoma jake, igraju snažno u odbrani. Moramo da budemo brze i da pokušamo da ih prevarimo. Srećom, imamo mnogo djevojaka koje mogu da uđu na teren i potpuno promijene tok utakmice", rekla je Ida Oden za „Vijesti”.

Kao i sve ostale protivnice, i Šveđanke najviše strahuju od Katarine Bulatović i Milene Knežević.

"Igraju stalno u Ligi šampiona i imaju veliko iskustvo u ovako važnim utakmicama. Biće nam teško protiv njih".

Selekcija „tri krune” je bila srebrna na Evropskom prvenstvu 2010. godine, ali je od tada daleko od vrha. Bila je 9. na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, 11. na Olimpijskim igrama u Londonu, 8. na šampionatu Starog kontinenta u Srbiji, a u istoj zemlji je nije ni bilo lani na SP. Sve je promijenila Dankinja Hele Tompsen, koja vodi Midtjiland, a u Švedskoj je koselektor sa Tomasom Siverstonom.

"Sve je drugačije otkada radimo sa Tompsen. Čitava ekipa se dobro osjeća. Igrale smo odlično sve utakmice do sada, dobar osjećaj iz svlačionice smo prenijele na teren", zaključila je Oden, koja sa 41 golom dijeli 2. mjesto na listi najboljih strijelaca Lige šampiona

U grupi 1, danas je samo jedan meč važan - Danska i Španija će u direktnom duelu odlučiti ko će osvojiti 2. mjesto, iza perfektne Norveške. Meč počinje u 18.15 časova, a timu sa sjevera Evrope je dovoljan i bod.

Bonus video: