Bošković: Razmišljamo samo o Crnoj Gori

"Borićemo se, to obećavamo“, objasnila Andrea Lekić
70 pregleda 0 komentar(a)
Andrea Lekić, Foto: Beta/AP
Andrea Lekić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.12.2014. 19:58h

Rukometašice Crne Gore premijerni meč na Evropskom prvenstvu igraju u ponedeljak protiv Srbije.

Saša Bošković, selektor aktuelnih vicešampionski svijeta, je rekao je da su sve reprezentacije sa kojima će igrati u prvoj fazi jake, ali da se sada spremaju samo za prvu utakmicu.

“Ono što je bitno da se mi polako spremamo, dva dana je ostalo do polaska u Hrvatsku, tri dana do prve utakmice sa Crnom Gorom. Ono što mogu da obećam da ćemo mi tamo igrati srcem, glavom i sa velikom ljubavlju prema dresu. Da li ćemo uspjeti da pobijedimo ne znam, ali one djevojke koje budu bile tamo, sigurno će dati sve od sebe. Imamo puno problema, djevojke se još uvijek nisu oporavile. Ide sve na bolje, ali ne znamo još u kakvom sastavu ćemo biti protiv Crne Gore, bitno je da idemo dobro raspoloženi. Za nas je fokus prva utakmica protiv Crne Gore, oni su šampioni Evrope, mi smo vicešampioni svijeta, i to je sudar dvije jako dobre reprezentacije“, istakao je Bošković.

Ostalo je da stručni štab precrta jednu igračicu, pošto ih u Hrvatsku ide 18. Ivana Milošević definitivno neće igrati na EP, jer joj slijedi operacija meniskusa.

Problema sa povredom imala je i Andrea Lekić, ali se priključila saigračicama.

“Bilo je teško provesti ovaj dio priprema na rehabilitaciji, međutim, dobar dio je završen, što se tiče zdravstvenog stanja nas par je zaista teško prognozirati. Nemamo ni sami još uvijek uvid koliko možemo da damo, i kakav će sastav biti u narednim utakmicama. Zadovoljna sam i srećna što se situacija popravlja iz dana u dan, ali treba biti obazriv. Prvenstvo je dugo, a ja se nadam da ćemo mi zadržati onaj nivo koji smo pokazali tokom prethodna dva takmičenja - na EP i SP. Borićemo se, to obećavamo“, objasnila je Lekić.

Bonus video: