Crna Gora nikom ne želi da preda tron

„Lavice” idu sa željom da se ponovo popnu na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.
0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Vijesti
Rukometašice Crne Gore, Foto: Vijesti
Ažurirano: 05.12.2014. 13:26h

Prvak je spreman da brani tron, crnogorske rukometašice ne žele da bilo kome predaju trofej namijenjen šampionu Starog kontinenta.

Na današnjoj konferenciji za medije niko nije obećao novo zlato, niti je to stil Dragana Adžića i njegovih izabranica, ali se iz riječi Katarine Bulatović i Jovanke Radičević jasno mogao izvući zaključak da „lavice” na Evropsko prvenstvo idu sa željom da se ponovo popnu na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Već prvi meč mogao bi da odredi dalji tok šampionata, pošto će Crna Gora u ponedjeljak (20.15 časova) „Gradskom vrtu” u Osijeku igrati sa zvanično drugom selekcijom svijeta, Srbijom.

"Obećavamo veliku borbu, sjajan odnos, požrtvovanost i dosljednost. Od titule prije dvije godine je prošlo dosta vremena, sada krećemo od nule, od duela sa Srbijom. To je vicešampion svijeta i mora biti favorit, jer je SP bilo prošle, a EP pretprošle godine".

"Poštujemo sve što je uradila selekcija Srbije, ili velesila kakva je Francuska. Ne bih išao dalje od Osijeka, a volio bih da nas taj put odvede dalje. Sada je fokus na Srbiji, Slovačkoj i Francuskoj", po običaju je „spuštao loptu” Adžić.

Rukometašice Srbije su prije 12 mjeseci u Beogradu osvojile srebro na Svjetskom prvenstvu, ali ih, kao i njihove zemljake, „bije glas” da su tipična domaćinska ekipa. To se pokazalo i u porazu na gostovanju nejakoj Sloveniji.

"Srbija je zaslužila to srebro, jer je do finala igrala kvalitetno i sa velikim karakterom koji ih je doveo do vicešampionske titule. To što je gubila prijateljske mečeve nije pokazatelj, jer nije bila kompletna".

"Znam kakav odnos i koliku želju imaju igrači Srbije da pobijede Crnu Goru u bilo kojem sportu, a posebno u ženskom rukometu. Biće jako motivisane i kvalitetne. Biće to najjači meč za nas, a vjerovatno i u čitavoj prvoj fazi Evropskog prvenstva".

Crna Gora je nakon krune u Beogradu 2012, samo 12 mjeseci kasnije u istom gradu stala u osmini finala Svjetskog prvenstva. Sada ima želju da dokaže da i dalje pripada vrhu.

"Protivnici nas doživljavaju drugačije nakon Evropskog prvenstva. Zbog toga moramo da nađemo novi motiv. Izvukli smo pouke nakon SP i vjerujem da ćemo biti bolji u Hrvatskoj", zaključio je Adžić.

Porazi od Hrvatske su došli u pravo vrijeme. Ali, kad smo prave i ispunimo sve zadatke, ne mogu ni dvije Hrvatske da nas pobijede - poručila je Jovanka Radičević.

Katarina Bulatović je istakla da želja nikada nije bila upitna kada je reprezentacija u pitanju.

"Ne želim da obećavam medalje, već samo da će se sve djevojke, koje pođu prvo u Hrvatsku, a ja vjerujem i u Mađarsku, boriti do posljednjeg minuta i dati sve od sebe. Nadam se da će to na kraju biti dovoljno za nešto što svi želimo", bila je više nego jasna ljevoruka bombarderka.

Jovanka Radičević smatra da Crnu Goru čeka težak zadatak, ali da je spremna.

"Grupa nije nimalo laka, igramo sa vicešampionom svijeta Srbijom, Francuska želi medalju, a Slovačka nije slučajno na Evropskom prvenstvu. Glavna snaga Crne Gore će biti borbenost i velika energija, na koju su svi navikli".

"Znam da ćemo u teškim trenucima pokazati koliko smo jake. Ova reprezentacija može da napravi veliki uspjeh. Znamo put kojim smo stigle do trona 2012. godine, vjerujem da ćemo i ovog puta imati i sreće i da ćemo se na kraju svi radovati".

"Vidjećemo da li će to biti dovoljno za medalju, ali svi znaju kako se borimo za crnogorski dres. To će svi da vide već od ponedjeljka", naglasilo je 28-godišnje desno krilo.

Mislim da neće biti problema da se uigramo, mada je stil igre Mare Jovanović potpuno drugačiji nego Kristine Neagu sa kojom sam u Budućnosti. Vjerujem da će sve biti kako bi trebalo, imam veliko povjerenje u ove igračice. S njima sam, uostalom, osvojila sve što se može - odgovorila je Katarina Bulatović na pitanje da li joj je lakše da se uigra sa ekipom kada je opet u Budućnosti.

Prva banka dala 15.000 eura za put

Pres konferencija rukometašica održana je u prostorijama Prve banke, koja je zlatni sponzor Rukometnog saveza Crne Gore i ovu akciju je podržala sa 15 hiljada eura.

Igračicama, stručnom štabu i medijima se obratio glavni izvršni direktor Darko Radunović i poželio da 21. decembra opet dočeka „lavice”, našta mu je Katarina Bulatović rekla da bi više voljela da to bude dan kasnije, kako bi mogle da se odmore, jasno aludirajući na finale...

"U želji da naše djevojke, kojima srčanosti, ponosa i ljepote ne fali, što rasterećnije pođu na prvenstvo, Prva banka je odlučila da dodijeli Savezu i djevojkama 15.000 eura. Nadam se da će im ovaj iznos biti i podsticaj za što bolje rezultate", kazao je Radunović.

Bonus video: