Lazović : Nije lako naslijediti Anu Đokić

"Iskreno, još se ne osjećam baš najbolje u napadu, ali sam sigurna da ću u ovih nekoliko treninga to popraviti i da će na Evropskom prvenstvu sve biti kako bi trebalo", kaže Suzana Lazović
1 komentar(a)
Suzana Lazović, Foto: Savo Prelevic
Suzana Lazović, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 04.12.2014. 14:18h

Dok su košarkaši Budućnost Volija lomili otpor Zjelone Gore, u „Moraču” su polako počele da ulaze rukometašice Crne Gore. Djevojke koje su prije dvije godine do vrha napunile podgoričku dvoranu, na dočeku na kojem se slavila titulu prvaka Evrope iz Beograda, ušle su u završnu fazu priprema za šampionat u Mađarskoj i Hrvatskoj.

Prva utakmica je jako blizu, pošto će se „crvene” već u ponedjeljak u „Gradskom vrtu” u Osijeku sudariti sa Srbijom, pa ni kasni termin treninga nije nikome smetao...

Među izabranicama Dragana Adžića jedna djevojka će imati specijalan zadatak - Suzana Lazović, godinama stub odbrane Crne Gore, sada će biti prvi izbor na poziciji kružne napadačice jer se oprostila Ana Đokić.

"Opterećenje postoji, samim tim što je Ana Đokić bila prvi pivot na prethodnom Evropskom, kao i Svjetskom prvenstvu. To opterećenje me, ipak, neće sputati da na svakoj utakmici pružim maksimum i u odbrani i u napadu. Iskreno, još se ne osjećam baš najbolje u napadu, ali sam sigurna da ću u ovih nekoliko treninga to popraviti i da će na Evropskom prvenstvu sve biti kako bi trebalo", istakla je Podgoričanka koja u januaru slavi tek 23. rođendan, a već igra sedmu sezonu u Ligi šampiona.

Lazovićeva je svjesna da Crnu Goru čeka pakao u 1. kolu protiv aktuelnog vicešampiona svijeta.

"Srbija je dobra reprezentacija, kada smo saznali da igramo sa njom, Francuskom i Slovačkom nije nam bilo svejedno. Nijedan rival na Evropskom prvenstvu nije za potcjenjivanje, a moramo da damo maksimum i da vjerujemo u ono što smo radile. Protiv Srbije nas čeka teška utakmica, ali mislim da je sve na nama".

Slovačka u 2. kolu ne bi smjela da predstavlja problem za „crvene”, tako da će se Marija Jovanović i drugarice sigurno „oštriti” za duel sa Francuskom, koja ih je u „ratu” na Svjetskom prvenstvu u Srbiji dobila čudnim rezultatom - 17:16.

"Francuska ima nekoliko novih igračica, i to pretežno tamnoputih. Zna se da one imaju bolje predispozicije od bjelkinja, da su eksplozivnije, ali ako budemo najbolje odigrale ono što najbolje znamo, a to je odbrana, sigurna sam da rezultat neće izostati. Nakon tih utakmica u prvoj fazi ćemo znati da li možemo da idemo na nešto više".

Kada kažeš nešto više, da li to znači da vjeruješ da će Crna Gora doći do završnog vikenda u Budimpešti i braniti zlato?

"Da ne vjerujem, ne bih bila dio ove ekipe. Ako budemo prevazišle sebe, vjerovale jedna u drugu i budemo davale maksimum, sve će biti kako bi trebalo. Atmosfera u ekipi je fenomenalna, podrška između igračica je sjajna, a i tu su mlađe djevojke koje mogu da zamijene starije. Vjerujemo u njih, nadam se da će i one vjerovati u sebe i ući u svaku utakmicu bez opterećenja", zaključila je Suzana Lazović.

Povrijeđena desna krila!

Sinoćnji trening u „Morači” preskočila su oba desna krila!

Radmila Petrović je u utorak povrijedila skočni zglob i pitanje je kada će moći da počne normalno da trenira, dok je Jovanka Radičević osjetila bol u leđima nakon šuta i nije mogla da se pomjera.

Sjajni tandem je, ipak, siguran da će se oporaviti do početka EP...

Bonus video: