Liščević: Nije mi svejedno što smo u grupi sa Crnom Gorom

78 pregleda 0 komentar(a)
Kristina Liščević.jpg, Foto: Rukometni savez Srbije
Kristina Liščević.jpg, Foto: Rukometni savez Srbije
Ažurirano: 03.12.2014. 09:08h

Rukometašica Srbije Kristina Liščević rekla je danas da reprezentaciju očekuju teški mečevi na Evropskom prvenstvu, ali s timovima koje dobro poznaju i s kojima su već ravnopravno igrale.

Evropsko prvenstvo održaće se od 7. do 21. decembra u Hrvatskoj i Mađarskoj, a Srbija će se takmičiti u Grupi D u Osijeku, sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke.

"Mislim da je suvišno pričati o reprezentaciji Crne Gore koja je aktuelni prvak Evrope. To je jako dobra ekipa koja je većim dijelom sastavljena od igračica Budućnosti. One se dobro poznaju, cijele godine su zajedno i ne treba im puno priprema za bilo koje prvenstvo", rekla je Liščević u intervjuu za agenciju Beta.

Po njenim riječima, poznato je koliko su posvećeni i koliko vode računa o pripremi za utakmicu, prate statistike mečeva i snimke utakmica.

"Sigurna sam da nas čeka jako težak posao. Kada sam čula da smo s njima u grupi, nije mi bilo svejedno. Ipak, mi smo pokazale da imamo kvalitet i da možemo da igramo sa svakom ekipom. Zbog toga što imamo puno povrijeđenih igračica, biće problema, ali tu utakmicu nećemo tek tako predati", rekla je Liščević.

Igračica Meca ocijenila je da za nju i sve druge rukometašice Srbije koje igraju u Francuskoj, meč s njenom reprezentacijom – drugim rivalom na Evropskom prvenstvu, "neće biti toliko težak posao".

"Ne mogu da kažem da će biti lako pobijediti Francusku u drugom kolu, ali odlično znamo s kim igramo. Mislim da protiv njih imamo velike šanse i da možemo da ih dobijemo. Daćemo sve od sebe da ih analiziramo i uočima gdje im je najslabija tačka", rekla je Liščević.

Posljednji meč u Grupi D na Evropskom prvenstvu Srbija će igrati sa Slovačkom.

"Najmanje smo razmišljale o Slovačkoj, jer je (taj meč) daleko. Sada smo najviše posvećene utakmici s Crnom Gorom. Svaka utakmica je dovoljno teška. Možemo da budemo umorne, nekompletne ili nešto drugo... Nadamo se najboljem", rekla je Liščević.

Dodala je da bi bila zadovoljna ukoliko bi Srbija prošla u drugi krug takmičenja s maksimalnim brojem bodova.

"Mi prije svega razmišljamo o utakmici koja nam dolazi i kako da je dobijemo. Ako bismo pobijedile u svim utakmicama, to bi bilo idealno. Nisam razmišljala koliko bodova bi nam trebalo", rekla je Liščević.

Reprezentativka Srbije oporavlja se od povrede skočnog zgloba zbog koje nije učestvovala na turniru u Norvešku.

"Oporavljam se bolje nego što sam očekivala. Terapija mi pomaže. Nadam se da ću uskopo početi po malo da trčim. Ipak, najteže pitanje je kada ću biti potpuno spremna. Svaki dan je drugačiji", rekla je Liščević.

Aktuelne vicešampionke svijeta završni dio priprema obaviće u Novom Sadu, a prvu utakmicu igraće 8. decembra protiv selekcije Crne Gore.

Bonus video: