Prave provjere za Evropsko prvenstvo

115 pregleda 0 komentar(a)
Andrea Klikovac, Foto: Beta AP
Andrea Klikovac, Foto: Beta AP
Ažurirano: 29.11.2014. 11:33h

Pred Olimpijske igre, Evropsko prvenstvo u Srbiji i šampionat svijeta u istoj zemlji godinu kasnije, rukometašice Crne Gore nisu igrale pripremne mečeve.

Sada, pred prvenstvo Starog kontinenta u Mađarskoj i Hrvatskoj, na kojem „lavice” brane titulu, procijenjeno je da treninzi neće biti dovoljni i da su prijateljske utakmice neophodne.

Izbor je pao na tim sa kojim će se izabranice Dragana Adžića gotovo sigurno sresti i na Evropskom prvenstvu, Hrvatskom.

„Vatrene” i crvene” će danas (17 časova) i sjutra (11) u Varaždinu igrati pripremne mečeve, ali će selektori Vladimir Canjuga i Adžić sigurno kriti adute pred duel u „Areni Zagreb”, koji će se igrati 14, 16. ili 17. decembra (zavisno od pozicija u prvoj fazi).

"Najvažnije nam je da poradimo na odbrani. Odlično je što se sastajemo sa Hrvatskom, selekcijom koju smo rijetko dobijali", naglašava Andrea Klikovac.

I, zaista, Hrvatska je jedan od najtežih rivala Crnoj Gori. Andrea Penezić i drugarice su 2008. eliminisale „crvene” u baražu za odlazak na EP u Makedoniji (40:35 u Podgorici i 23:31 u Kutini), potom ih savladale i u grupi na EP 2010. u Danskoj (29:28) i na Olimpijskim igrama u Londonu (29:28).

U martu prošle godine, Hrvatice su u Baru dobile oba prijateljska meča...

Bonus video: