Vuko Borozan u Libekeu

"Ovo je najbolja opcija za mene. Svi želimo da nekada u karijeri zaigramo u Bundes ligi", rekao je Borozan.
95 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 28.11.2014. 23:44h

Najveći biser crnogorskog rukometa igraće u najjačoj ligi na planeti - Vuko Borozan je potpisao ugovor do ljeta 2017. godine sa bundesligašem Tus Libekeom.

Jedan od najvećih talenata evropskog rukometa je raskinuo ugovor sa Metalurgom, a ponude, pogotovo nakon perfektnog izdanja i 10 golova protiv Metalurga, nisu prestajale da stižu.

Kršnog Cetinjanina su zvali iz Mađarske, Francuske, Poljske, ali je prevagnula želja 20-godišnjeg gorostasa (203 cm) da zaigra u najboljoj ligi na svijetu.

"Zadovoljan sam. Ovo je najbolja opcija za mene. Svi mi želimo da nekada u karijeri zaigramo u Bundes ligi. I dok sam bio u Karlovcu sam imao opciju da pređem u njemačku, ali mislim da je bolje što sam tada otišao u Metalurg, jer sam igrao Ligu šampiona. Bilo mi je odlično u Metalurgu, sve do posljednjih nekoliko mjeseci", aludira Vuko na probleme u skopskom timu, koji su doveli do egzodusa.

Libeke, klub iz istoimenog grada u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, trenutno je 13. u Bundes ligi, sa 14 bodova iz 15 utakmica. U ekipi je dosta igrača sa ex-YU prostora, koji bi Vuku trebalo da pomognu da se što prije adaptira.

"U ekipi je golman Tomislav Huljina, moj saigrač iz Karlovca, kao i Drago Vuković, sa kojim će mi biti čast da igram. U početku će mi problem predstavljati jezik, ali će mi oni pomoći da to prebrodim. Mislim i da ću imati dosta prostora za igru".

U odlučivanju za prelazak u Njemačku su bili bitni i finansijski uslovi.

"Veoma sam zadovoljan uslovima koje sam dobio. Veliku zahvalnost za to dugujem menadžerima Milošu Pavićeviću i Saši Bratiću", zaključio je je Borozan, koji će za novi klub debitovati u srijedu protiv Rajn-Nekar Levena, jer papiri iz Metalurga još nisu stigli kako bi nastupio danas protiv Gepingena.

Galerija

Bonus video: