Legendarna Ceca Kitić počela štrajk glađu kako bi spasila Radnički

218 pregleda 0 komentar(a)
Svetlana Ceca Kitić, Foto: Boris Pejović
Svetlana Ceca Kitić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 26.11.2014. 18:37h

Najbolja rukometašica svijeta svih vremena Svetlana Ceca Kitić stupila je danas u štrajk glađu, čime se pridružila potpredsjednici Sportskog društva Radnički Stanki Pejović.

Pejovićeva je prije pet dana stupila u štrajk glađu nezadovoljna statusom jednog od najtrofejnijih sportskih društava Beograda i Srbije, kome je isključena struja i grijanje zbiog neplaćenih računa.

Slavna rukometašica je karijeru započela upravo u Rukometnom klubu Radnički, sa kojim je 1980. i 1984. godine osvojila Kup evropskih šampiona, a 1986. Kup pobjednika kupova.

Sale u kojima treniraju sportisti SD Radnički ne griju se već dvije godine, a od prošle nedjelje su bez struje.

Dug elektranama SD Radnički iznosi oko pet miliona dinara.

Štrajkovaćemo glađu dok ne uključe struju

Kitić je izjavila da je stupila u štrajk glađu kako bi ukazala na probleme jednog od najtrofejnijih sportskih društava beogradskog Radničkog, kojem su zbog dugovanja isključili struju.

Kitićeva, koja je neverovatnu karijeru započela u Radničkom, i sa kojim je osamdesetih godina dva puta osvajala Kup evropskih šampiona, odlučila je da se u štrajku glađu pridruži potpredsjednici SD Radnički Stanki Pejović.

Potpredsjednica društva, inače majka troje maloljetne djece, već šesti dan ne odlazi kući i treći dan prima infuziju u kancelariji Radničkog - u kojoj nema grijanja.

"Potresena sam ovom situacijom jer je ovo društvo iznjedrilo čitav niz šampiona i u kome sam ja lično napravila karijeru. Ne bih željela da ovaj naš potez djeluje senzacionalistički, ali je činjenica da već dugi niz godina ćutimo u odnosu na velika sportska društva kao što su Partizan i Crvena zvezda. Svi znamo koliko je Radnički doprinio srpskom i prije toga jugoslovenskom sportu", rekla je Kitić Tanjugu.

Slavna srpska rukometašica je naglasila da je štrajkom glađu želela da ukaže na nepravdu koja je zadesila SD Radnički.

"Ne tražimo nikakav novac, ni otpis dugova, već samo da nam daju malo vremena kako bi sakupili sredstva i podmirili dug", rekla je Kitić i dodala da dug prema Elektrodistibuciji Srbije iznosi 1,8 miliona dinara.

Kitić je apelovala na nadležne da "zarad djece koja treniraju" ukljuce struju u danima kada SD Radnički obilježava 90 godina postojanja.

Sale u kojima treniraju sportisti Radničkog ne griju se već dvije godine, a od prošle nedjelje su bez struje.

Bonus video: