Pehar niko ne želi da preda

"Ne kažu džabe da je teže braniti nego osvojiti. Sigurno je da neće biti lako, svi protiv Crne Gore igraju jako dobro i žele da u duelu sa prvakom pruže najbolje izdanje", istakla je Anđela Bulatović.
0 komentar(a)
Rukometašice Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Rukometašice Crne Gore, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.11.2014. 18:30h

Dvadeset prvog novembra 2012. godine, 13 dana pred prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu u Srbiji, u „Morači” su se nekako stidljivo okupile rukometašice Crne Gore. Iako su tri mjeseca ranije osvojile olimpijsko srebro, rijetko ko je očekivao da „crvene” mogu da urade bilo šta u komšiluku, jer su se u Londonu od rukometa oprostile dvije velike legende, Bojana Popović i Maja Savić.

I onda se dogodila istorija. „Lavice” su iznenadile sve, redom „jele” rivale i donijele zlato koje je šokiralo rukometnu Evropu. Šampion Starog kontinenta je juče počeo pripreme za odbranu krune i to, gle slučaja, tačno 13 dana pred susret sa Srbijom u Osijeku.

I, da simbolika tog baksuznog a za „lavice” očito srećnog broja bude potpuna, selektoru Draganu Adžiću se juče javilo 13 igračica koje su bile na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Falila je samo djevojka koja je prva podigla pehar, kapitenka Marija Jovanović, jer će se danas pridružiti ekipi.

Jedna od 13 osvajačica evropskog zlata iz beogradske „Kombank arene” je i Anđela Bulatović, koja je prije četiri sedmice odigrala prvi meč u dresu ruskog Rostova. Najborbenija i po brojnim testovima najspremnija crnogorska rukometašica se oporavila od operacije desne šake i biće spremna da zauzme svoje mjesto, prije svega u odbrani, čiji je nezamljenljiv šraf...

"Već mjesec treniram normalno, igrala sam utakmice, tako da je sada sve već kako bi trebalo da bude. Srećna sam što sam došla, što smo počele pripreme za Evropsko prvenstvo. Uželjela sam se reprezentacije, igre za nacionalni tim i ovog sistema. Biće jači tempo nekoliko dana, a kroz utakmice sa Hrvatskom ćemo posložiti stvari i vidjeti na čemu bi trebalo da poradimo do početka šampionata", naglasila je 27-godišnja Podgoričanka.

Kako si zadovoljna u Rusiji?

"Dobro. Nije lako, sve je novo - ljudi, zemlja, jezik, trener, sistem. Baš sve. Potrebno mi je vrijeme da se naviknem na to".

Branite zlato na Evropskom prvenstvu. Možete li da dođete do završnog vikenda u Budimpešti i da ponovite uspjeh iz Beograda?

"Ne kažu džabe da je teže braniti nego osvojiti. Sigurno je da neće biti lako, svi protiv Crne Gore igraju jako dobro i žele da u duelu sa prvakom pruže najbolje izdanje. Ni u jednoj utakmici nam neće biti lako, jer imamo jaku grupu, a takva je i ona sa kojom se ukrštamo. Potrudićemo se da se najbolje što možemo pripremimo za svakog protivnika, da damo maksimum, da odigramo što bolje. U svaku utakmicu ulazimo da pobijedimo, vidjećemo dokle možemo da doguramo.

Šta misliš o rivalima u grupi D? Čini se da je samo Slovačka autsajder

"Slovačka nosi taj epitet, ali neće nam biti nimalo lako. Sonja i ja smo igrale sa ekipom iz Mosta, u kojoj su dvije reprezentativke i selektor Slovačke. To će biti jako ozbiljan protivnik, nećemo smjeti da se opustimo nijednog trenutka. U svaku utakmicu moramo da uđemo maksimalno, jer ako nismo 100 odsto u meču, teško koga možemo da dobijemo".

Prvi rival je Srbija.

"Srbija će biti malo rovita, ali to nije previše bitno, jer svaku utakmicu protiv Crne Gore igra najbolje. Tako je i kada igramo sa Hrvatskom", upozorava Anđela.

Da li imate veću želju da ostvarite dobar rezultat zbog eliminacije u osmini finala prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva?

"Kada ispadnemo ranije nego što smo željele, uvijek postoji motiv da se vratimo na pravi put. Vjerujem da će to uticati pozitivno na nas i da ćemo imati još više energije i želje da doguramo što dalje".

Do Budimpešte?

"Ako bog da", uz osmijeh je zaključila Anđela.

„Crvene” će danas i sjutra trenirati po dva puta dnevno, a u petak idu u Varaždin, gdje u subotu i nedjelju igraju trening mečeve sa Srbijom. Adžić će od večeras na raspolaganju imati sve igračice, jer stiže Marija Jovanović, a Katarina Bulatović će početi da trenira sa ekipom nakon oporavka od povrede skočnog zgloba.

Bonus video: