Adžić: Veoma sam zadovoljan prvim dijelom sezone

Kao i trener Tiringera Herbert Miler, i šef struke tima iz Koprivnice Goran Mrđen je naglasio da je Budućnost najbolja ekipa u Evropi.
0 komentar(a)
Dragana Cvijić, Foto: Zoran Đurić
Dragana Cvijić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.11.2014. 21:04h

Rukometašice Budućnosti su petom pobjedom završile nastup u grupi B glavne faze Lige šampiona.

Posljednja žrtva “plavih” bila je Podravka, koja se od elite oprostila šestim porazom (32:26).

Pred 3.000 gledalaca u “Morači” nije bilo dilema, Podgoričanke su vodile od starta, a sve dileme su otklonjene serijom 6:1 od 50. do 55. minuta za rekordnih 31:24.

Iako meč nije ništa odlučivao, Klara Voltering i drugarice su odigrale solidno i zadovoljile trenera Dragana Adžića.

“Podravka uvijek iznenadi nekim detaljima u napadu i korisno je trenirati i igrati protiv njih. Zaslužuje bolji plasman od ovog koji je ostvarila ove sezone”.

“Hvala publici koja je došla u velikom broju i podržala ekipu, iako utakmica nije imala rezultatski značaj, ali je bila veoma važna za nas”.

“Posebno hvala upravi i svim igračicama, koje su od prvog dana priprema bile na vrhunskom nivou i to garantuje da ćemo nakon reprezentativnih obaveza nastaviti da podižemo formu”.

“Vjerujem da ćemo kroz mečeve u glavnoj rundi dostići željeni nivo forme za četvrtfinale. Veoma sam zadovoljan prvim dijelom sezone, sjajno je raditi sa ovim djevojkama i u ovakvoj atmosferi”, naglasio je Adžić.

Pivot Dragana Cvijić istakla je da je važno što je ekipa ostvarila novu pobjedu.

“Važno je da smo sve ostale zdrave pred Evropsko prvenstvo. Želim Crnoj Gori najbolji plasman na Evropskom prvenstvu, kao i mojoj reprezentaciji”.

“Drago mi je što smo popravile neke stvari. Podravka je vrlo kvalitetna ekipa i uvijek je neugodno igrati protiv nje”.

“Morale smo da budemo koncentrisane tokom svih 60 minuta i možemo da izvučemo pouke iz ovog meča. Moramo da budemo zadovoljne, jer smo grupnu fazu završile bez poraza”, kazala je Cvijićeva.

Marta Žderić nije bila presrećna, najviše zbog svog izdanja.

“Podravka je odigrala veoma dobro, a mi ni približno onome što znamo. Željele smo da pružimo maksimum, nijesmo razmišljale o reprezentaciji i žao mi je što nisam bila na potrebnom nivou”.

“Drago mi je da smo ostvarile pobjedu i bolje je što nam se sada desilo da nismo odigrale na nivou, nego da je to bilo u kasnijoj fazi takmičenja”, naglasila je bivša golmanka Podravke.

Kao i trener Tiringera Herbert Miler, i šef struke tima iz Koprivnice Goran Mrđen je poručio da je Budućnost najbolja ekipa u Evropi i to je obrazložio.

“Budućnost ima sjajan tim i sistem, nije slučajno što je igrala finale i dvije godine ranije osvojila trofej. I kada nije na najvišem nivou, Budućnost je sjajna ekipa”.

“Uvijek mi je drago da dođem u Podgoricu i u 'Moraču', a 50 minuta smo bili ozbiljan protivnik. Kvalitet vrhunskog tima je da se ne može poremetiti i kada nije u kompletnom sasatavu”.

“Nama je prioritet nacionalno prvenstvo i teško je igrati svaka tri dana. Velikoj Budućnosti pružili smo dobar otpor u lijepom ambijentu”, kazao je Mrđen.

Mirjana Milenković je na povratku u “Moraču” upisala samo jednu odbranu, ali nije imala razloga za tugu.

“Odigrale smo korektnu utakmicu s obzirom na to da smo odigrale mnogo mečeva u posljednja dva mjeseca”.

“Izvukle smo maksimum, a Budućnosti želim sve najbolje u nastavku takmičenja. Pokazale smo da nijesmo slučajno ušle u Ligu šampiona”.

Bonus video: