Budućnost sigurna protiv Podravke

U drugoj grupi rivali će biti Đer, Larvik, Viborg, Savehof, Mec i Baja Mare
1 komentar(a)
Budućnost-Podravka, Foto: Zoran Đurić
Budućnost-Podravka, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 23.11.2014. 19:43h

Meč nije imao nikakav rezultatski značaj, ali su se rukometašice Budućnosti potrudile da se oproste od grupne faze Lige šampiona onako kako su je i igrale - pobjednički.

Pred iznenađujuće mnogo gledalaca u „Morači”, „plave” su savladale Podravku sa 32:26 i natjerale još jednog trenera gostujućeg tima da im „prorekne sudbinu” i „vidi” ih na krovu Evrope.

"Budućnost je najbolja ekipa u Evropi. Ne laskam kolegi, koji mi je i prijatelj, već mislim da ima sistem i sve što treba da posjeduje velika ekipa", naglasio je Goran Mrđen i praktično ponovio riječi trenera Tiringera Herberta Milera, izrečene dvije sedmice ranije.

A koliko je Budućnost velika ekipa, pokazalo se od 50. do 54. minuta. Nakon što su dugo odlagale odluku nešto „mekšom” igrom nego obično, „plave” su pojačale tempo i serijom 6:1, u kojoj su po tri puta bile precizne Kristina Neagu i Dragana Cvijić, stigle do rekordnih plus sedam (31:27).

Gotovo do kraja se mreža gošći više nije tresla, ali je Ema Ramusović bila dvije sekunde brža od posljednje sirene za svoj prvi gol u elitnom takmičenju.

Kao što je poznato, Budućnost u glavnu rundu prenosi sedam bodova i biće ispred Dinama iz Volgograda, koji ima šest, Lajpciga sa četiri, Vardara sa tri i Krima i Tiringera sa po dva.

Prvi mečevi se igraju od 30. januara do 1. februara, a posljednji od 13. do 15. marta.

Budućnost - Podravka 32:26 (15:13)

Podgorica - SC „Morača”. Gledalaca: 3.000. Sudije: E. Vitaku, A. Vitaku (Kosovo). Sedmerci: Budućnost 6 (5), Podravka 5 (3). Isključenja: Budućnost 8, Podravka 6 minuta.

Budućnost: Voltering (šest odbrana), Rajčić (sedmerac), ŽDERIĆ (dvije odbrane), PETROVIĆ 2, NEAGU 10 (4), DALBI 4, K. Bulatović, N. Bulatović, Ramusović 1, CVIJIĆ 5, MEHMEDOVIĆ 3, Despotović 1, Pavićević 1, Bizdra, KNEŽEVIĆ 5 (1), Lazović.

PODRAVKA: Jukić, Kapitanović (tri odbrane), MILENKOVIĆ (jedna odbrana), Čović 1, NIKŠIĆ 2, Šenvald, ŽIVKOVIĆ 3 (1), DŽONO 4, NEMAŠKALO 5, Dragišić, Vidak, Oremović, Maljak, TATARI 5 (1), Trifunović, ELEZ 6 (1).

Bonus video: