Cvijić: Svaka utakmica nam je izuzetno bitna

1 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Luka Zeković
Rukometašice Budućnosti, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 22.11.2014. 18:59h

Budućnost ima devet, Podravka je bez bodova. Jasno je da utakmica prvaka Crne Gore i vicešampiona Hrvatske nema ama baš nikakvu važnost, ali rukometašice iz glavnog grada Crne Gore žele da sa stilom završe nastup u prvoj fazi i potvrde ulogu jednog od favorita za osvajanje titule.

"Čeka nas još jedna jako važna utakmica. Bez obzira na to što bodovi ne važe, imamo šansu da popravimo neke stvari iz utakmice sa Vardarom".

"U Skoplju nije bila dobra saradnja u odbrani baš nije bila dobra. Suza (Lazović) i ja, odnosno Milena (Knežević) i ja nismo „štimale” na sredini kao do te utakmice. Imamo jako bitnu utakmicu da to dovedemo u red i mirno odemo u reprezentacije", istakla je Dragana Cvijić.

Srpska kružna napadačica poručuje da je meč bitan zbog uigravanja.

"Moramo da shvatimo i ovaj duel ozbiljno, jer ih nemamo dovoljno. Svaka utakmica nam je veoma značajna kako bismo u drugoj rundi bile još bolje", naglasila je 24-godišnjakinja iz Obrenovca.

Njena vršnjakinja, Marta Žderić, braniće protiv kluba u kojem je provela sedam godina.

"Ovo je mom bivšem timu posljednja utakmica u Ligi šampiona i sigurno neće doći da se preda, biće motivisan. Imale smo težak meč u Koprivnici, ali se nadam da se to neće ponoviti", istakla je Žderićeva, koja sa Klarom Voltering čini, po mnogima, najbolji golmanski tandem u Evropi.

"Klara i ja se odlično nadograđujemo. Kad ne ide jednoj, ide drugoj. Nadam se da će tako i ostati".

Za dvije sedmice počinje Evropsko prvenstvo, a vjerovatni rival Crne Gore u drugoj fazi je Hrvatska, na čijem golu stoji Marta.

„Vatrenih” nije bilo na Svjetskom prvenstvu u Srbiji, zato imaju još veći motiv da se dokažu u Varaždinu i Zagrebu i stignu do završnog vikenda u Budimpešti.

"Ambicije su velike. Prva dva kruga igramo kući, a imamo jako dobru ekipu. Dugo smo na okupu, vrijeme je da pokažemo da vrijedimo", zaključila je djevojka sa Ploča.

Meč u "Morači" igra se u nedjelju u 19 časova.

Bonus video: