Remi Budućnosti u Skoplju, Marta Žderić sačuvala bod

U meču prepunom preokreta, Majda Mehmedović je golovima u 58. i 59. minutu anulirala prednost Makedonki, a bod je sačuvala Marta Žderić, koja je dvije sekunde prije kraja odbranila šut saigračice iz reprezentacije Hrvatske, Andree Penezić.
56 pregleda 10 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti, Foto: Sportmedia.mk
Rukometašice Budućnosti, Foto: Sportmedia.mk
Ažurirano: 16.11.2014. 19:51h

Vatreni obračun u paklenoj atmosferi u Skoplju završen je bez pobjednika - dvije sekunde prije kraja, Marta Žderić je odbranila šut koleginice iz reprezentacije Hrvatske Andree Penezić i sačuvala bod rukometašicama Budućnosti na gostovanju Vardaru (24:24).

Rivali iz polufinala prošlog izdanja Lige šampiona su u duel ušli „ranjeni” - domaće su morale da se snalaze bez Tatjane Hmirove, Julije Nikolić i Begonje Fernandes, a Dragan Adžić nije mogao da računa na Katarinu Bulatović.

U prvom poluvremenu, povrijedile su se i Andrea Lekić i Kinga Bizdra na drugoj strani. I pored svih tih pehova, viđen je odličan rukomet i meč uzbudljiv do posljednje sekunde...

Podgoričanke su diktirale ritam, a prvim golom Kristine Neagu, i to u napadu sa igračicom manje, stigle su do plus tri u 14. minutu (7:4).

Vardar je odmah izjednačio, ali je Rumunka do odmora dala još četiri gola (sve za svoj tim) i pobrinula se da na odlasku u svlačionice bude 11:9.

Nakon povratka na teren, tim Indire Kastratović je preuzeo kontrolu. Aljona Ihnjeva je neočekivano dobila šansu i odigrala bolje nego što je Lekićeva ikada protiv Budućnosti, raspucale su se i Andrea Penezić i Siraba Dembele, pa je u 40. minutu na semaforu stajalo 15:12.

Adžić je povukao indisponiranu Milenu Knežević i ubacio Jelenu Despotović, koja je sa dva pogotka izjednačila na 17:17, ali su Penezić i Ihnjeva u finišu opet donijele dva puta plus dva (23:21 i 24:22).

Tada je na scenu stupila Majda Mehmedović i sa dva gola (drugi na sjajnu asistenciju Kneževićeve) izjednačila na 24:24 minut i 27 sekundi prije kraja.

Vardar je trošio vrijeme, Penezićeva je iznudila i isključenje Dragane Cvijić i izborila se za šut iz dobre pozicije, ali je Žderićeva bila uspješnija...

Vardar - Budućnost 24:24 (9:11)

Skoplje - SC “Jane Sandaski”. Gledalaca: 5.000. Sudije: Valek i Opava (Češka). Sedmerci: Vardar 5 (4), Budućnost 3 (3). Isključenja: Vardar 4, Budućnost 10 minuta.

Vardar: Petkovska, Lejno, SUSLJINA (14 odbrana), RADIČEVIĆ 1, Stojanovska, Mitova, LAZOVIĆ-VARLEC 2, DEMBELE 5, Zebić 1 (1), Althaus 1, KLIKOVAC, PENEZIĆ 8 (3), Černoivanjenka 1, Ihnjeva 5, LEKIĆ.

Budućnost: VOLTERING (dvije odbrane), Rajčić, Žderić (devet odbrana), PETROVIĆ 2 (1), NEAGU 7 (2), DALBI 3, N. Bulatović, Ramusović, CVIJIĆ 4, MEHMEDOVIĆ 4, Despotović 3, Pavićević 1, Bizdra, KNEŽEVIĆ, Lazović.

Bonus video: