Budućnost sjutra u Skoplju sa Vardarom

1 komentar(a)
Budućnost-Vardar, Foto: Luka Zeković
Budućnost-Vardar, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 15.11.2014. 13:19h

Rukometašice Budućnosti igraće sjutra u Skoplju sa Vardarom utakmicu petog kola B grupe Lige šampiona.

Prvi međusobni duel u dvorani Morača pripao je podgoričkom timu 23:17.

"Sigurno da očekujemo mnogo bolji Vardar nego što je bio u Podgorici. Nijesu bili na nivou na kojem se očekivalo, naročito u napadu. Imaju sjajnu ekipu, sigurna sam da će biti mnogo bolje spremne. Na ovom meču imaće i veliku podršku navijača, ali i mi se spremamo mnogo bolje nego u prvoj utakmici, tako da će to sigurno biti dobra utakmica. Znamo da igramo protiv takvog protivnika, pokazali smo to dosta puta. Važno je samo da ispoštujemo naše dogovore, mnogo bolje nego što je to bio slučaj u prvoj utakmici, kako u odbrani, tako i u napadu", kaže bek Budućnosti Milena Knežević.

Crnogorski prvak ostvario je maksimalan učinak u dosadašnjem dijelu takmičenja, a osiim Vardara savladao je u gostima Podravku 32:27 i Tiringer 27:22.

Njemački tim dobio je i pred svojim navijačima 23:14.

Vardar je, nakon startnog poraza od Budućnosti, u naredna tri kola ostvario pobjede.

Budućnost i Vardar prošle sezone bili su rivali u polufinalu završnog turnira Lige šampiona, u kojem je crnogorski prvak slavio 22:20.

Budućnost će u Skoplju biti oslabljena neigranjem Katarine Bulatović, koja je na posljednjem treningu povrijedila skočni zglob.

"Veliki hendikep predstavlja povreda Katarine Bulatović, ali i Vardar ima veliki broj povrijeđenih igračica. Najvažnije je da Kaćina povreda nije teže prirode i da očekujemo njen povratak za dvije-tri sedmice. Šteta je što ni mi, a ni oni nijesmo kompletni, jer bi to bio sjajan meč i prava provjera za oba tima, meč iz kojeg bi mogli da se izvuku kvalitetni zaključci. Problemi koje imaju oba tima mogu da se odraze na kvalitet igre, ali očekujem da ćemo nastaviti da gradimo ono što smo započeli u prva četiri meča i da u ovom sastavu možemo da pariramo Vardaru. Znamo kakav nas ambijent očekuje u Skoplju, biće to veliki izazov za igračice oba tima i nadamo se kvalitetom meču koji će opravdati epitet derbija kola", kaže trener Dragan Adžić.

"Iskusniji smo od Vardara i gro ekipe je na okupu duže vrijeme. Znamo da se pripremimo za takmičarske mečeve i bez kvalitetnih projera u pripremnom periodu, a protivnik nema toliko iskustva. To se odrazilo na njihovo izdanje u Podgorici, ali sada je situacija drugačija jer su odigrale četiri meča u Ligi šampiona i značajno su uigranije. Očekujem bolje izdanje Vardara, ali spremni smo i znamo kako da im se suprotstavimo. Uz odsustvo Katarine Bulatović, imamo određenih problema i kod Suzane Lazović i Kamile Dalbi, ali vjerujem da će biti spremne za meč i da možemo da nastavimo seriju dobrih partija", zaključio je Adžić.

Utakmica u Skoplju počeće u 19 sati.

Bonus video: